Pressemelding
Dette er en pressemelding! Innholdet i denne teksten representerer ikke nødvendigvis foto.nos syn på innholdet.

Er du Norges nye fototalent

Delta i en av verdens mest anerkjente konkurranser for up-and-coming fotografer. Grunnlegger av Bilder Nordic, Inge Helland kan nominere nettopp deg til konkurransen PDN top 30.
PRESSEMELDING:

Det anerkjente magasinet Photo District News (PDN) lager hvert år en høythengende liste over de 30 største, up-and-coming fotografene verden over. Utvalgte fotoredaktører, ADér, gallerister, ledere av fotoutdannelser, agenter og kuratorer blir bedt om å nominere sine talenter, som deretter konkurrerer om å bli en av de 30 utvalgte. I år som i fjor skal Inge Helland, grunnlegger av Bilder Nordic School of Photography, nominere noen av Norges største talenter til konkurransen. Han ønsker i den sammenheng å invitere deg til å sende inn ditt bidrag for vurdering.

- PDNs 30 er kanskje en av de viktigste konkurransene internasjonalt for nye fotografer. Et PDN Top 30 stempel åpner mange dører som normalt er lukket. Her har man mulighet til å slå gjennom på internasjonalt plan i rekordfart, noe man har sett mange tilfeller av tidligere, understreker Helland.

Et av fjorårets talenter, Alex Prager, har gjort kometkarriere etter presentasjonen i magasinet, med utstillinger på blant annet Museum of Modern Art i New York og James Cohen Gallery i Shanghai.

I den kommende uka skal Helland sammen med noen av Norges fremste fotografer vurdere innsendte bidrag. Man kan kun bli invitert til å delta i konkurransen, så det er ikke mulig å henvende seg til PDN direkte.

- Vi leter etter de fotografene som har en klar fotografisk identitet, et konsistent og markant bildespråk, samt et udiskutabelt talent.

De 30 utplukkede fotografene blir presentert i et eget magasin i Photo District News i april 2012.


Kriterier:
- Konkurransen er åpen for alle fotografer uavhengig av sjanger.
- Det er ingen aldersrestriksjoner for å delta, men man må maksimalt ha jobbet profesjonelt som fotograf i fem år.

Hvordan delta:
- Send en mail til sb@bildernordic.no med en kort redegjørelse om hvem du er og hvilken bakgrunn/utdannelse/erfaring du har.
- Legg ved 10-20 bilder av eget valg, samt en beskrivelse og begrunnelse av innsendt materiale. (Max størrelse pr bildefil: 1Mb.) Bildene skal tydelig vise hvem du er som fotograf. Du kan enten sende inn et eller flere prosjekter, eller et utvalg som klart illustrerer ditt bildespråk.
- Frist for innsendelse: 28.september 2011 kl 23.59.
Taida Celi -
Taida Celi

Varsle Foto.no
Som innlogget kan du kommentere artikler.
Artikkelkommentarer
Ingen har kommentert denne artikkelen enda
Eller kommenter via Facebook:
Åpne uskalert versjon i eget vindu