Pressemelding
Dette er en pressemelding! Innholdet i denne teksten representerer ikke nødvendigvis foto.nos syn på innholdet.

Gratis foredrag med Bombay Flying Club

Bilder Nordic School of Photography inviterer til en kveld med Bombay Flying Club, Skandinavias ledende multimediaprodusent.
PRESSEMELDING:

Mulighetene innen historiefortelling har utviklet seg i takt med teknologiske nyvinninger og en stadig ekspanderende medieverden. De digitale medieplattformene gir dokumentarfotografer og fotojournalister nye, unike måter å fortelle historier på – men fremdeles er det kun et fåtall som benytter seg av disse mulighetene.

Bombay Flying Club, med grunnleggerne Henrik Kastenskov og Poul Madsen i spissen, har gjort den kvalitative nettjournalistikken til sitt varemerke og sin identitet. Med base i Danmark har de tilknyttet seg et stort nettverk av frilansere, journalister, fotografer, grafiske designere og programmere, og sammen lager de transmediale produksjoner.

- Dagens nettjournalistikk er i altfor stor grad en dårligere versjon av printavisen. Svært få aktører ser fordelene og de særegne egenskapene ved denne typen journalistikk. Hovedmålet til Bombay Flying Club er å endre denne oppfatningen ved å lage nettdokumentarer av høy kvalitet og brukervennlighet, sier Kastenskov.

Onsdag 19.oktober har du mulighet til å høre Kastenskovs tanker om mulighetene multimedia gir en nytenkende fotojournalist. Tanker som kan være like gjeldende for andre fotografer også, som i lik linje med fotojournalister må tilpasse seg nye medier. .

- Ettersom de økonomiske rammene for tradisjonelle fotodokumentarer stadig blir trangere, ligger det et enormt potensiale i nettbaserte produksjoner. Her har man mulighet til å nå et stort publikum med svært begrensede midler, samtidig som man får vist frem sakene man brenner for, sier Kastenskov.

Se Bombays Flying Clubs produksjoner på deres hjemmeside

Tidspunkt: Onsdag 19.oktober kl 18.00-20.30
Sted: Litteraturhuset, Amalie Skram-salen.
Pris: Gratis, men påmelding kreves. Dette kan du gjøre på www.bildernordic.no.
Bombay Flying Club -
Bombay Flying Club

Varsle Foto.no
Som innlogget kan du kommentere artikler.
Artikkelkommentarer
Ingen har kommentert denne artikkelen enda
Eller kommenter via Facebook:
Åpne uskalert versjon i eget vindu