Utstilling
Innholdet i denne artiklen er ikke redaksjonelt

Fotografier

Christine Istad stiller ut på Galleri Allmenningen i Bergen.
PRESSEMELDING:

Velkommen til åpning av utstilling med
CHRISTINE ISTAD
Fotografier

lørdag 5. november kl. 12.00
Utstillingen står t.o.m. 27. november 2011

GALLERI ALLMENNINGEN
Vetrlidsallm. 8, 5014 Bergen, tlf. 414 59 699
tirs.-fred. 11-17, lørd. 12-16, sønd. 12-16

Fra Aftenposten K, okt. 2011 (månedlig kulturmagasin)

CHRISTINE ISTAD: Berlin #07
Historien bak et kunstverk med kunstnerens egne ord.

Arkitektur er utgangspunkt for fotografiene. Jeg ønsker å vise at en bygning også kan være referanse til farge, lys, form, dybde, repetisjon og komposisjon. Denne behandlingen av de ulike bygningene skaper et abstrakt, reduktivt og ekspresjonistisk uttrykk. Med de enkle repetitive detaljene og min forkjærlighet for minimalisme ønsker jeg å gi en ny dimensjon til hvordan vi betrakter det urbane landskapet. Minimalistisk i et forsøk på å skjære inn til beinet, redusere form og innhold til enkle geometriske felt, ekspresjonistisk fordi jeg ikke klarer eller ønsker å utestenge det sansemessige og følelsesladede.

De fleste fotografiene blir tatt på reiser. Jeg vandrer rundt med Nikon analogt speilreflekskamera og film og leter etter motivene, resultatet blir ofte flere hundre foto fra hver reise, av disse blir kun to til tre foto valgt ut. Tokyo, New York og Berlin er byer med moderne og spennende arkitektur. Jeg reiste seks ganger til Japan for å ta bilder. Dette ble mulig takket være stipend, og resulterte i en rekke utstillinger.

Fotografiene er ikke beskåret eller manipulert. Det er øyeblikkets kvalitet som gjelder.

Billedflatene er inndelt i rektangler og striper. De forskjellige feltene i ett og samme bilde har ulik grad av opasitet – gjennomsiktighet. Graden av gjennomskinnelighet påvirker fargenes styrke. Et klart felt gir sterke farger, et frostet område demper intensiteten og gjør grensene fargene imellom uklare, kontraster, lys, skarpt/uskarpt og maskulint/feminint er andre aspekter jeg jobber med.

Det er en konstant søken etter fragmenter av virkeligheten som har en interessant komposisjon og en kompleksitet ved seg. Jeg forteller ikke hvor bildene er tatt. Titlene har stedsnavn kun for å gi et hint til betrakter om hvor dette er fra, slik at vedkommende kan tillegge sine egne tolkninger.


Link tittel her
Christine Istad - Madison Ave.#02
Madison Ave.#02
Christine Istad
Fotografi str 110x160 cm
Christine Istad - Berlin #07
Berlin #07
Christine Istad
Fotografi str 110x160 cm
Christine Istad - Station #01
Station #01
Christine Istad
Fotografi str 110x160 cm

Varsle Foto.no
Som innlogget kan du kommentere artikler.
Artikkelkommentarer
Ingen har kommentert denne artikkelen enda
Eller kommenter via Facebook:
Åpne uskalert versjon i eget vindu