Tid på Bølgen & Moi

Fotogruppen Blender 11 er for tiden aktuell med utstillingen Tid på Bølgen & Moi.
Blender 11 er en fotogruppe som ble etablert etter en workshop med Morten Krogvold i Roma våren 2010. 11 av fotografene på workshopen ønsket å utvikle seg videre i felleskap, og dannet derfor gruppen. Gruppen består av Jan Holm, Vibeke Jerkaas, Catherine Lemaréchal, Johan Odvar Odfjell, Harald Opheim, Grethe Ravnaas, Anett Sæterøy og Jon Vold.

Nå viser gruppen sin første utstilling, og temaet er 'tid'.

- Temaet måtte ikke være alt for konkret, men samtidig så drivende at det var interessant å bli utfordret av det. Ganske fort ble det klart at begrepet tid var et slikt tema. Fotografering dreier seg selvfølgelig om tid i mange varianter rent konkret, og har også assosiasjonene mot lengsel, vente på, øyeblikk, tidsepoker, lysets vandring i tiden og mye mer. Alle bildene som er utstilt har et element av tid i seg, forteller Harald Opheim til foto.no.

Blender 11 har også tolket temaet forskjellig.

- En bildeserie viser portretter av fanger i et fengsel der tiden går langsomt, en annen serie fra metroen i Roma viser folk i bevegelig tid. Noen bilder fanger øyeblikket, mens andre fanger stillheten og det ubevegelige. Noen av bildene beveger seg mot det abstrakte i bildespråket, men de aller fleste motivene er konkrete i sin form. Utstillingen er en blanding av fargebilder og svart/hvitt.

Utstillingen henger på Bølgen & Moi ut året.
Anett Sæterøy - Never mind the silence
Never mind the silence
Anett Sæterøy
Johan Oddvar Odfjell - 203 dager
203 dager
Johan Oddvar Odfjell

Varsle Foto.no
Som innlogget kan du kommentere artikler.
Artikkelkommentarer
Ingen har kommentert denne artikkelen enda
Eller kommenter via Facebook:
Åpne uskalert versjon i eget vindu