Tom Martinsen i Fotografiens Hus

En legende innen norsk fotografi vises på Fotografiens Hus fra førstkommende torsdag.
Tom Martinsen jobbet som pressefotograf i Dagbladet fra 1973 til han gikk bort i 2007. I avisen dekket han alt som er mulig å dekke: fra krig, nød og mord til bryllup, sirkus og hoppsport. Han var en av de fremste fotojournalistene i Norge, og har hatt stor betydning for utviklingen av norsk pressefotografi. Han ble etter hvert en av Norges mest respekterte og ikke minst premierte fotografer. Bildene hans har inspirert og påvirket flere generasjoner. I Dagbladets Magasinet hadde han den faste spalten ”Øyeblikket”, som han også fikk Fritt Ords Honnør for i 2006.

- Ikke mange norske fotografer var bedre kjent i fotohistorien enn Tom Martinsen. Daglig studerte han fortidas fotografier. Og med stor iver delte han sin kunnskap og gleder over fotografiske mesterverk i Dagbladets spalter. Hans formidling av fotohistorien er utført med den dypeste kjærlighet til fotokunsten og med skarp sans for de særegenheter som skiller den ene fotografen fra den andre. For fotografen Tom Martinsen var kameraobjektivet et arbeidsredskap, men også en forlengelse av hans søkende jeg, skriver Fotografiens Hus i en pressemelding.

For noen måneder siden ble et praktverk og en kraftsalve av en fotobok gitt ut: Tom Martinsen – Fotografier. På undertegnede gjorde boken et sterkt inntrykk. Martinsens unike evne til å formidle nærhet til det han fotgoraferte, enten det var landskap eller klassisk reportasjefotografi, er veldig tydelig i boken. Flere av bildene som er på trykk i boken, blir nå å se på veggene i Fotografiens Hus.

Utstillingen åpner torsdag 6. januar klokken 18.00 og henger til og med 29. januar.
Tom Martinsen -
Tom Martinsen
Tom Martinsen -
Tom Martinsen

Varsle Foto.no
Som innlogget kan du kommentere artikler.
Artikkelkommentarer
Ingen har kommentert denne artikkelen enda
Eller kommenter via Facebook:
Åpne uskalert versjon i eget vindu