Arne Strømme er Årets fotograf

Foto.no-veteran Arne Strømme har gått helt til topps i Årets fotograf 2011.
Årets fotograf 2011 er et samarbeid mellom Nikon, Epson, Adobe og Cyan :galleri.

Arne Strømme er kåret til Årets fotograf 2011 og er vinner av en Epson Stylus Pro 3880, en Nikon D7000 med et 18-105mm VR-objektiv og separatutstilling på Cyan :galleri i Oslo.

Årets fotograf 2011 har gått over 6 runder med forskjellige temaer. Alle rundene er juryert av en profesjonell og slagkraftig jury. Totalt har det deltatt 962 fotografer som har sendt inn 3436 fotografier og 226 serier.

Før siste og avgjørende runde i Årets fotograf 2011 lå Arne Strømme på 2. plass sammenlagt. 5 poeng bak Kristine Henriette Kroder-Schille. Begge fotografene ble med til den endelige juryeringen i dokumentar-runden, og det var duket for stor spenning. I alle fall for undertegnede som var flue på veggen når juryen gjorde sitt arbeid. Og fluen på veggen var også den eneste som visste hva som faktisk sto på spill. Så for meg ble det i alle fall særdeles god underholdning.

Arne Strømme endte opp på 3. Plass i den avgjørende dokumentar-runden, mens Kristine Henriette Kroder-Schille fikk en 9. plass. Dermed gikk Strømme forbi Kroder-Schille og har slått henne med 1 poeng i Årets fotograf 2011.

Jevnt og trutt har Strømme sanket poeng i Årets fotograf 2011. Med 2 tredjeplasser, 1 syvende plass og 1 hederlig omtale topper han konkurransen med 24 poeng. Kroder-Schille sanket 23 poeng, mens Arne S. Gjone tok tredjeplassen med 20 poeng.

- Dette er utrolig morsomt, utbryter Arne Strømme på telefon fra Molde når vi overbringer nyheten. – Dette er den eneste fotokonkurransen jeg har deltatt i på mange år. Og det er første gang jeg deltar i konkurransen på foto.no. Etter at dere la om konseptet, med gode temaer og ikke minst habile jury-medlemmer, falt jeg for fristelsen til å delta.

For å gå helt til topps i en konkurranse med så mange dyktige fotografer, må man være allsidig og beherske flere forskjellige sjangre. Det har Strømme bevist at han gjør. I Årets fotograf 2011 står han frem som en fotograf som behersker det fotografiske håndverket til fingerspissene, samtidig som han er lekende og søkende. Flere av hans fotografier er en god blanding av varme, alvor og humor som treffer betrakter rett i hjertet.

Det er langt fra første gang Strømme deltar i en konkurranse. Landskapsarkitekten og fotografen har blitt kåret til Årets fotograf i Fotografi hele 6 ganger, mens svenske Foto har kåret han til Årets fotograf 7 ganger. Til tross for storeslem i fotokonkurranser, er Strømme ydmyk i forhold til det å konkurrere.

- En konkurranse blir aldri helt rettferdig. Men det ligger en dynamikk, en lek, i det å konkurrere som fascinerer meg. Selv om det ikke nødvendigvis er et mål på kvalitet at man vinner en konkurranse, får man likevel svar på om bildene kommuniserer.

For Strømme er foto en livsstil. Interessen ble vekket av en sterk interesse for natur og særlig fugler. Et godt fotomiljø ved naturfaglinjen på Strinda Gymnas i Trondheim satte for alvor fart på sakene.

- Raskt oppdaget jeg at fotografiet kan brukes til mer enn vakker natur. Til tross for at jeg er utdannet landskapsarkitekt og godt over middels naturinteressert, søker jeg mot mennesker, kunst og kultur i mitt visuelle uttrykk.

Foto.no, Nikon, Epson, Adobe og Cyan :galleri gratulerer Arne med seieren.

Arne Strømmes hjemmeside og blogg:
http://www.arnestromme.no
http://www.arnestromme.blogspot.com
 - Arne Strømme
Arne Strømme
Arne Strømme -
Arne Strømme
Fra serien 'The Street'. 7. plass i miljørunden
Arne Strømme -
Arne Strømme
Fra serien 'The Street'. 7. plass i miljørunden

Brukere Brukere:
Varsle Foto.no
Som innlogget kan du kommentere artikler.
Artikkelkommentarer
Siri Elisabeth J.
Gratuler så masse Arne!! Du har din egen signatur i alle dine bilder.
28.8.2012
Yngve Sem P.
Kan ikke skjønne annet enn at dette må være en verdig vinner. Du er i en egen klasse, og er en stor inspirasjon. Fenomenal hjemmeside !
29.1.2012
john øystein b.
Gratulere så mye Arne
19.1.2012
Arve K.
Hyver meg på i rekken av grattulanter! Si ifra når du er klar.....
9.1.2012
Arne S.
TakkTakk! :-)
8.1.2012
Inger-Lise S.
Gratulerer med nok en velfortjent seier! :-)
7.1.2012
Stine J.
Gratulerer Arne. Velfortjent! :)
7.1.2012
Terje S.
Gratulere Arne . Så velfortjent for det du viser frem.
7.1.2012
Ketil H.
Gratulerer.
Interessante og imponerende bilder.
7.1.2012
Erik J.
Det skulle bare mangle! Ingen har gjort større inntrykk på meg på foto.no enn deg.
6.1.2012
Arne S.
Takker så mye for hyggelig respons! Dette var inspirerende etter noen år i dvale. Honnør også til FOTOdotNO for et seriøst og godt konkurranseprogram.
6.1.2012
Anne-Britt L. M.
Gratulerer! En verdig vinner, dette fortjener du!
6.1.2012
Per Olav V. T.
Gratulerer! Ser frem til lørdagsutgaven av Romsdals Budstikke :)
6.1.2012
Wilko J.
Gratulerer deg masse,

Mvh Wilko
6.1.2012
Trude L.
Så bra!
Gratulerer Arne!
Fantastisk flotte bilder :)

Mvh
Trude Lien
6.1.2012
Isidoros P.
Fantastiske bilder !
6.1.2012
Kristine Henriette K.
Gratulere så masse! Fantastiske bilder som god inspirasjon til en nybegynner i faget!:-) Lykke til med utstillingen. Håper jeg får tatt en tur til Norge å sett den når den er klar! Vennlig hilsen Kristine
6.1.2012
Liv F. D.
Gratulerer!! :)
6.1.2012
Steinar Dahlen V.
Gratulerer såå mykje .Velfortjent og verdig vinner. :-)
6.1.2012
Dag T.
Gratulerer! :-)
6.1.2012
Svend Wiig L.
Grattis Arne!! Vel fortjent! Ingen bombe nei og hyggelig å se deg tilbake i konkuranser!! :)
6.1.2012
Tommy N.
Meget vel fortjent, Arne. Du har jo vært i en særklasse av brukerne her på foto.no helt siden jeg begynte å følge med på dine bilder for 7-8 år siden. Gratulerer!
6.1.2012
Øyvind A.
Ikke akkuret noen bombe.
Gratulerer, Arne!
6.1.2012
Eva Marie P.
Gratulerer så mye.
Du har noen fantastisk flotte bilder.
Det er en utrolig reise å gå inn på sidene dine å kikke på bildene.

Vel fortjent.
6.1.2012
Martin H.
Grattis :)
6.1.2012
Håvard F.
Gratulerer Arne. Svært gode bilder. :)
Mvh
Håvard
6.1.2012
Terje K.
Uten tvil en fantastisk fotograf og verdig vinner. Gratulerer til de andre også!
6.1.2012
Eller kommenter via Facebook:
Åpne uskalert versjon i eget vindu