Pressemelding
Dette er en pressemelding! Innholdet i denne teksten representerer ikke nødvendigvis foto.nos syn på innholdet.

Nikon lanserer nytt teleobjektiv

Nikon lanserer AF-S NIKKOR 85 mm f/1.8G.
PRESSEMELDING
Oslo, 6. januar 2012

Nikon lanserer nytt teleobjektiv for portrettmesteren


Nikon lanserer AF-S NIKKOR 85 mm f/1.8G. Et middels teleobjektiv som kombinerer klassisk brennvidde med stor blenderåpning. Objektivet har et nyutviklet optisk system som dekker kravene til dagens digitale speilreflekskameraer.

Zurab Kiknadze, produktsjef for objektiver, tilbehør og programvare i Nikon Europe, sier objektivet er perfekt for enhver portrettfotograf.
– Det nye objektivet skreddersydd for fotografer som ønsker et raskt og middels teleobjektiv for studiobruk eller for å få mest mulig ut av naturlig lys.

Detaljrikdom
Den klassiske 85 millimeter brennvidden gjør det mulig å ta tette hode- og skulderbilder med god detaljrikdom. Den store f/1.8 blenderåpningen gir perfekt balanse mellom skarphet og bokeh for å kunne skille ut motivene. Objektivet har også et lyst søkerbilde som gjør det enklere å komponere bildene. Den raske blenderen er perfekt når det tas bilder i svakt lys. I tillegg hjelper den deg med å ta gode og skarpe bilder med eksisterende lys.

Nytt optisk design
Det nye optiske designet er optimalisert for kravene til dagens digitale speilreflekskameraer. Det består av ni elementer i ni grupper, og gir god bildekvalitet. En dedikert autofokusmotor sikrer diskré og nøyaktig autofokus, hvilket gjør det godt egnet for videofotografer.

Kun 350 gram
Det værbestandige og kompakte 85 millimeter objektivet veier kun 350 gram, og er lettere enn sine forgjengere. Det er kompatibelt med Nikons digitale speilreflekskameraer av FX-format, og har 127,5mm brennvidde når det brukes på digitale speilreflekskameraer i DX-formatet. Det er fullt kompatibelt med rimeligere speilreflekskameraer som ikke har integrert autofokusmotor.

Objektivet leveres med solblender HB-62 og en myk veske, CL-1015. Objektivet har en veiledende pris på 4190,-.
 -

Varsle Foto.no
Som innlogget kan du kommentere artikler.
Artikkelkommentarer
Ingen har kommentert denne artikkelen enda
Eller kommenter via Facebook:
Åpne uskalert versjon i eget vindu