Dette skjer i 2012

Nytt år, nye fotobegivenheter. Dette kan du glede deg til i 2012!
2012 er allerede i gang og det er mye å glede seg til i året som kommer. Festivaler, messer og utstillinger i inn og utland sørger for både inspirasjon og kunnskap. Men skal man få med seg alt, kan det lønne seg å planlegge tidlig. Her får du en oversikt over noen av årets foreløpig største fotografiske begivenheter.

10. februar åpner den store utstillingen "I Afghanistan" på Nobels Fredssenter. Her skal for første gang bildene til Lynsey Addario og den prisbelønte fotografen Tim Hetherington, som mistet livet på tragisk vis i Libya i fjor, stilles ut sammen. Bildene skal gi oss et innblikk i livet til amerikanske soldater og afghanske kvinner.

19. februar kommer motefotografiet til Horten og Preus museum. Utstillingen "Motefotografi - Tradisjon og nyskaping" skal presentere åtte skandinaviske motefotografer "som alle er interessante og bevisste bildeskapere", blant dem norske Jørgen Gomnæs, Benjamin Alexander Huseby og Siren Lauvdal.

22.-25. februar fylles Litteraturhuset i Oslo med dokumentarfotografi fra hele verden, når Dokument-festivalen arrangeres for sjuende gang. Med Sally Mann som største trekkplaster, kan de som har fått tak i billett til denne nå utsolgte festivalen se frem til fire dager med inspirasjon og informasjon.

Fotomessen arrangeres i år 2-4. mars på Lillestrøm. Her vil de fleste leverandører og forhandlere av fotoutstyr være til stede, i tillegg til at det blir utstillinger og foredrag med fotografer.

24-28. april er det tid for Nordic Light 2012. I nesten en uke fylles Kristiansund med utstillinger, foredrag og fotografer og fotoentusiaster fra hele verden. Bruce Davidson er et av stjernenavnene på årets festival, som arrangeres for syvende år på rad.

26. april åpner utstillingen "In a Lonely Place" med den velkjente fotokunstneren Gregory Crewdson på Stenersenmuseet i Oslo. Crewdson er kjent for sine gjennomregisserte tablåer, og skal i Oslo stille ut tre serier. Utstillingen varer frem til 12. august.

2. juli-16. september kan du få med deg fotofestivalen Les Rencontres d'Arles. Det meste skjer i åpningsuken 2-8. juli, da den lille franske byen fylles med utstillinger og foredrag av noen av verdens fremste fotografer.

1-16. september arrangeres festivalen Visa pour L'Image i Perpignan. Dette er regnet som en av de fremste festivalene for fotojournalistikk, og arrangeres hvert år.

I 2012 er det igjen tid for Photokina. 18-23. september blir Køln nok en gang fylt av folk og fotoutstyr fra hele verden. Photokina er regnet som en av de største og viktigste messene for fotoutstyr, og preges ofte av store lanseringer. Messen arrangeres annethvert år.

15-18. november kan du få med deg fotomessen Paris Photo 2012. På denne messen er det fotografiet og fotografene som står i fokus, og gallerier og forlag fra hele verden stiller ut sine kunstnere.

Glem heller ikke konkurransen Årets fotograf 2012! I år som i fjor, skal foto.no kåre årets beste fotograf gjennom seks runder. Mer informasjon her.

Har du flere tips? Del dem gjerne i kommentarfeltet under!
 -
Sally Mann -
Sally Mann
Sally Mann er det største trekkplasteret på årets Dok12
Bruce Davidson, Brooklyn Gang 1959 Cigarete - courtesy in focus gallery, Cologne -
Bruce Davidson, Brooklyn Gang 1959 Cigarete - courtesy in focus gallery, Cologne
Bruce Davidson kommer til Nordic Light
 -

Varsle Foto.no
Som innlogget kan du kommentere artikler.
Artikkelkommentarer
Ole B.
Enig med tommy sælen. Burde hatt med NSFFs landsmøte her.
21.2.2012
Jan-Egil W.
Hvorfor ikke Copenhagen Photofestival?
20.1.2012
tommy s.
Fant ingen ting i artikkelen om Nsff sitt møte i Bergen??
20.1.2012
Ole André T.
Konne vore någen i Stavanger!
20.1.2012
Eller kommenter via Facebook:
Åpne uskalert versjon i eget vindu