Konkursransen 2012

Nettstedet turkamera.no arrangerer en annerledes konkurranse med fokus på læring.
I samarbeid med blant annet foto.no arrangerer nettstedet turkamera.no en fotokonkurranse med fokus på enkel opplæring.

Konseptet er enkelt nok: Deltakerne får servert en tekst som gir et litt teoretisk grunnlag for å forstå grunnleggende bruk av digitale kameraer med mulighet for manuelle innstillinger. Sammen med teoriteksten får deltakerne en fotooppgave med basis i teorien.

- Det blir som en enkel workshop du kan gjøre hjemmefra, sier Simen Nordskog som driver Turkamera.no. - Tanken bak er å lage en konkurranse som krever litt mer enn å grave fram et godt bilde fra arkivet.

Simen har stor tro på at fotografer på alle nivåer ønsker å utvikle seg og å bli utfordret. Derfor utfordrer han alle som til vanlig bruker fullautomatikk på kameraene sine.

- Les litt, lær litt og bruk det til å forstå. Målet er at lesere som følger Konkursransen skal lære litt om hva som er mulig og at de skal lære nok til at de vil lære enda mer.

Fra lørdag 4. februar slippes det teori og oppgave annenhver uke frem til slutten av mars - fire oppgaver totalt. Det vil bli kåret vinnere av hver deloppgave samt en totalvinner for hele Konkursransen.

Simen Nordskog jobber til daglig som frilanser på spillefilm- og fjernsynsproduksjoner og ønsker med Turkamera.no og ta med seg erfaringer fra profesjonelle filmset ut i naturen både for stillbilder og turfilming.
 -

Varsle Foto.no
Som innlogget kan du kommentere artikler.
Artikkelkommentarer
Ingen har kommentert denne artikkelen enda
Eller kommenter via Facebook:
Åpne uskalert versjon i eget vindu