Dypdykk i motorsport

Dag Alveng er aktuell med utstillingen Eat My Dust på Galleri Brandstrup i Oslo.
I 2007 intervjuet jeg Dag Alveng Dag Alveng, en av Norges mest anerkjente fotokunstnere. Mot slutten av intervjuet kommer vi inn på biler og Alveng kan fortelle at han har brukt mye av fritiden sin de siste 7 årene på å reise inn i motorsportland. Med hjelp av dyktige mekanikere har han blant annet bygd en racerbil. Med et glimt i øyet mener han at dette kanskje er en reaksjon på pianotimene han måtte ta som liten.

Nå, 4 år etter, har det hele materialisert seg i utstilling og en kommende bokutgivelse.

- Dette prosjektet representerer et dypdykk i motorsport. Det inkluderer testing av egne grenser, blant annet ved deltagelse i baneracing-serien Corsa Italiana. Prosjetet handler også om ’passion’ – om det å ha et engasjert forhold til motorsport, forteller Dag Alveng til foto.no.

Utstillingen er Alvengs første separatutstilling på fire år i Oslo, og er et nytt og annerledes prosjekt enn hva kunstneren har gjort tidligere. Utstillingen i Galleri Brandstrup består av store svart –hvitt-fotografier og to fargefotografier. Bildene er fra to racingbaner, Nordschleife og Südschleife i Tyskland, og Monzabanen i Italia, samt fotografier fra verkstedet i Drøbak.

I forbindelse med prosjektet gir også Dag Alveng ut boken Racing på Press forlag. Boken presenteres på åpningen av utstillingen Dag Alveng Racing, som finner sted i Drammens Museum, torsdag den 23. februar (åpen til 3. juni).
Dag Alveng - Antoniusbuche, Nordschleife
Antoniusbuche, Nordschleife
Dag Alveng
Dag Alveng - Lanzia 16V sugemotor
Lanzia 16V sugemotor
Dag Alveng

Varsle Foto.no
Som innlogget kan du kommentere artikler.
Artikkelkommentarer
Ingen har kommentert denne artikkelen enda
Eller kommenter via Facebook:
Åpne uskalert versjon i eget vindu