Utstilling
Innholdet i denne artiklen er ikke redaksjonelt

Fra sidelinjen

Espen Tveit er aktuell med utstillingen Fra Siden på Bomuldsfabrikken Kunsthall i Arendal.
PRESSEMELDING:

Utstillingen viser et stort utvalg fotografier som alle er laget analogt i svart/hvitt. Fotografiene er fra seriene/bøkene Samtidsarkeologi, Rite og Fra siden.

Gjennomtenkt, gripende, sjelfullt (Forfatter og kritiker Espen Søbye om boken Fra siden i Morgenbladet 2011)

Fotballkulturen har mange sider. Den profesjonelle virksomheten med millionomsetning er den vi kjenner best fra all medieomtale. Men få blir født i storklubbene - de fleste begynner i det små med leken, ballgleden og det sosiale samspillet. Og det starter som regel i den lille klubben og på den lokale banen.

I flere år fotograferte Espen Tveit fotballøkker og -mål. Det ble til en bildeserie og en bok. Underveis oppdaget han at tribunene hadde sine egne historier og sine særegne utforminger etter natur og interesse, fra de minste med plass til tre til de største i betong. En fascinerende variasjon i utforming og naturtilpasning.

I fem år reiste Tveit rundt og fotograferte småsteders fotballtribuner, fra Grimstad i sør til Lofoten i nord. Dette resulterte i noen hundre bilder.

Espen Tveit er født i 1945 i Drammen og bosatt i Mysen siden 1972. Han tilhørte kretsen rundt Forbundet Frie Fotografer som på slutten av 70-tallet fornyet norsk kunstnerisk fotografi. Han var med på den første Fotografisk Vårutstilling i 1976 og på Høstutstillingen i 1979 da fotografene for første gang deltok. Første separatutstilling viste han i Preus fotomuseum i 1980. Tveit har senere hatt flere egne utstillinger (bl.a. 3 i Fotogalleriet, 1986, 1991 og 2010). Han har deltatt på flere viktige kollektivutstillinger og var blant annet norsk representant (av to inviterte) på UNDER/EXPOSED i Stockholm med verdens fremste fotografer i 1998/99.

Tveit har mottatt flere statlige stipend og utført offentlige utsmykkingsoppdrag og er representert i flere museer og samlinger. Han har utgitt fire bøker; 80-talls runer, Samtidsarkeologi, Rite (årets vakreste foto-/kunstbok) og Fra siden.

Informasjon:
www.bomuldsfabriken.no
Espen Tveit -
Espen Tveit
Espen Tveit -
Espen Tveit

Varsle Foto.no
Som innlogget kan du kommentere artikler.
Artikkelkommentarer
Ingen har kommentert denne artikkelen enda
Eller kommenter via Facebook:
Åpne uskalert versjon i eget vindu