Miljørunden - to dager igjen!

Det er nå to dager igjen til fristen for å delta i andre runde av Årets fotograf 2012 går ut!
Årets Fotograf 2012 er et samarbeid mellom Japan Photo, Cyan :galleri og foto.no og går over seks runder i hele 2012.

Andre runde av Årets fotograf 2012 er i gang. Denne gangen er temaet Miljø, og vi ber om en serie på 3-8 bilder. Som i fjor "ønsker vi bidrag som fokuserer på samspillet mellom miljø og menneske. Det kan være bilder som skildrer miljø på ulike vis, med eller uten mennesker, men hvor menneskets rolle i forhold til miljøet som er portrettert, på en eller annen måte fremgår."

Vi har denne gangen fått med oss en jury med svært variert bakgrunn, der samtlige er blant landets beste i sine felt. Bjørn Opsahl er en av Norges mest kjente motefotografer, med flere store navn på kundelisten. Opsahl har i tillegg holdt flere utstillinger med sine kunstfotografier, og har regissert en rekke musikkvideoer. Karoline Frogner er fotograf, filmregissør og forfatter. Hun er kanskje mest kjent for sine dokumentarfilmer, der humanitære temaer står i fokus. Magnar Fjørtoft er fotograf, fotolærer og har skrevet Norges mestselgende fotolærebok, Digital fotografi i praksis.

Fortellerevne, magefølelse og Wow-faktor
De tre ser etter forskjellige ting når de juryerer. Opsahl ser helst at bilder ikke kommer med en forklaring og gir et fritt tolkningsrom

- I utgangspunktet går jeg inn i slike juryeringer med minst mulig planlegging og preferanser. Jeg liker å se arbeidene med et helt "nakent" sinn, og vektlegge magefølelsen, forteller Opsahl.

Frogner er opptatt av autentisitet og fortellerevne.

- Jeg ser på alt, men mest ser jeg på om bildene forteller meg noe. Et godt bilde behøver ikke være et pent bilde, men jeg ser på om formen på bildet passer det du vil fortelle. Det er viktig med et bevisst forhold til hvordan du ønsker å fortelle historien. Og jeg er ute etter det autentiske i bildene, forteller hun og legger til at hun liker å vite om bilder er arrangert, og oppfordrer folk til å informere om dette i en bildetekst.

Fjørtoft forteller at han vil se på hvordan bildene kommuniserer hver for seg og som en serie.

- Det er viktig at bildeinnholdet samsvarer med temaet for konkurransen, og i denne sammenhengen er jeg svært åpen for abstraherte løsninger. Det er fint om bildene gir et utvidet rom for tolkning, forteller han, og legger til at han vil se på hvordan teknikken underbygger bildeinnholdet.

- I tillegg vil jeg også legge noe vekt på wow-faktoren, ut fra min personlige opplevelse av hver serie. Dette er jo juryens privilegium!

Utstyr for 100 000 og separatutstilling
Årets konkurranse har Japan Photo som hovedsponsor, og hovedvinneren får pro-utstyr til en verdi av 100 000 kroner, samt en utstilling på Cyan: galleri produsert av Japan Photo XXL. Rundevinnerne får et gavekort på bildeprodukter til en verdi av 5000 kroner, mens andreplassen får et gavekort på 3000 kroner.

Nytt av året er også at det skal lages en fotobok med alle vinnerbildene. Alle inntekter fra salg av denne boken går til et veldedig formål valgt av Årets fotograf 2012.

Fristen for å delta er 15. april.

Les mer om Årets fotograf 2012 og hvordan du deltar på konkurransesiden.

Årets Fotograf 2012 er åpen for alle sølv- og gullmedlemmer av foto.no.

Les også:
Vinneren av 'Fritt' kåret
 -

Varsle Foto.no
Som innlogget kan du kommentere artikler.
Artikkelkommentarer
Ingen har kommentert denne artikkelen enda
Eller kommenter via Facebook:
Åpne uskalert versjon i eget vindu