Cig Harvey på Stenersenmuseet

Stenersenmuseet er det første museet i Norge til å presentere en separatutstilling av den anerkjente og prisbelønte britiske fotografen Cig Harvey.
- Utstillingen viser førti av Cig Harveys mest ikoniske fotografier fra de siste ti årene. Det er en visuell reise inn i Cig Harveys liv. Vi blir introdusert for hennes familie og venner, men den vi virkelig blir kjent med er kunstneren selv, gjennom sine mange selvportretter. Utstillingen er rik på personlige fortellinger, samtidig som den viser bredden i hennes kunstneriske arbeid, forteller kurator for utstillingen Selene Wendt.

Prisbelønte Cig Harveys fotografiske stil kjennetegnes ved friske og ofte morsomme motiver som fenger oppmerksomhet.

- Fotografiene hennes er som fargerike utropstegn som kjennetegnes ved uventede sammensetninger, perspektiver og detaljer.

Utstillingen på Stenersen sammenfaller med utgivelsen av Harveys bok You Look
At Me Like An Emergency
. Dette er en bok Harvey har brukt 10 år på å lage. Boken (og utstillingen) er en universell søken etter personlig identitet og plass i verden. Gjennom rike fotografier og ærlig tekst forsøker Harvey å forvandle hverdagslige opplevelser til hellige totemer.

Cig Harvey er veldig fornøyd med å stille ut på Stenersen og ikke minst i en by som har gjort inntrykk på henne.

- Jeg holdt en workshop i Oslo for NORDphotography for noen år siden og ble skikkelig forelsket i byen. Det var trist å forlate. Jeg er priviligert og det er en stor ære å få komme tilbake og stille ut på Stenersen. I Norge er det en spesiell lidenskap rundt fotografiet og kunst generelt. Den energien er det godt å være i, forteller Harvey til foto.no.

Gjennom sin karriere har Harvey deltatt på en rekke utstillinger i USA og gitt ut flere fotobøker. Fotografiene hennes inngår i viktige samlinger som Museum of Fine Arts Houston, International Museum of Photography og George Eastman House i Rochester, NY. Harvey jobber til daglig som professor i fotografi ved Art Institute of Boston, og er kjent over hele verden for sine fotografiske workshops. Hun kommer tilbake til Norge 10. juli for å holde en workshop i regi av NORDphotography

Utstillingen åpner i dag (8. mars) klokken 18.00. Klokken 17.00. er det artist talk og boksignering.
Cig Harvey -
Cig Harvey
Cig Harvey -
Cig Harvey
Cig Harvey -
Cig Harvey

Varsle Foto.no
Som innlogget kan du kommentere artikler.
Artikkelkommentarer
Vidar H.
Er vel ca 10 år siden "Exibit A" kom ut var det som slo meg når jeg så første bide av Cig Harvey i denne artikkelen. Guy Bourdin sier nå jeg.
21.3.2012
Eller kommenter via Facebook:
Åpne uskalert versjon i eget vindu