Lightroom 4 er lansert

Adobe har lansert versjon 4 av råfilkonverteren og bildeorganiserings-programmet Lightroom
Lightroom er en programvare for å konvertere råfiler, importere bildefiler, administrere og organisere, redigere og presentere. Nå er Adobe klar med den fjerde utgaven av den populære og nyttige programvaren. Vi har ikke forsøkt programvaren selv, derfor er denne artikkelen kun basert på en pressemelding fra Adobe. Og ifølge den skal Lightroom 4 ha avansert teknologi for prosessering av skygge og høylys, samt mulighet til å opprette fotobøker, flere lokale justeringskontroller og forbedret videostøtte.

- Tilbakemeldinger fra våre kunder er uvurderlig i arbeidet med å utvikle Lightroom. Kombinasjonen av denne innsikten, som tilbakemeldingene gir, og Adobes bildebehandlingsteknologi, er en forutsetning for en vellykket versjonslansering. Lightroom 4 er en fantastisk ny versjon som både vil forbedre arbeidsflyt for fotografer og gi dem verktøy til å skape fotografier som skiller seg ut i mengden, sier Winston Hendrickson, visepresident, Creative Media Solutions, Adobe i pressemeldingen.

Forbedringer
Adobe skriver om en rekke nye og forbedrede funksjoner i Lightroom 4. Blant annet skal nye justeringskontroller maksimere dynamisk omfang fra kameraer og sikre gode detaljer i skygge og høylys. Programvaren inneholder nye og forbedrede automatiske justeringer for eksponering og kontrast, samt flere lokale justeringskontroller inkludert Noise Reduction, Moire og hvitbalanse.

Til glede for veldig mange, og et viktig skritt i utviklingen av denne type programvare, er den innebygde videostøtten som gir mulighet til å spille av, trimme og trekke ut bilder fra videoklipp. Video-spesifikke forhåndsinnstillinger og mange standard bildejusteringskontroller kan brukes til videoklipp, og justerte videoer kan eksporteres som H.264-filer eller publiseres direkte til Facebook eller Flickr.

I utviklermodulen gir forhåndsinnstillinger mulighet til å bruke ny prosessorteknologi og "soft proofing" til fininnstilling av fargeområder i bilder. Lightroom 4 kan også brukes til å lage fotobøker. I tillegg er programvaren utstyrt med en ny kartmodul.

Pris og tilgjengelighet
Lightroom 4 er tilgjengelig for Mac og Windows. Estimert utsalgspris er 1,087,50 (inkl. moms) for fullversjonen og kr. 612,50 (inkl. moms) for oppgradering.

Mer info
Adobe store
 -
 -

Varsle Foto.no
Som innlogget kan du kommentere artikler.
Artikkelkommentarer
Lars Kristian S.
Har brukt LR 3 og bruker nå LR 4 og er kjempefornøyd, jeg syntes det hvar vert det.
7.4.2012
Jan Tore H.
Helt fantastisk! Hvertfall når jeg er deltids-ingeniørstudent på HiST så var den praktisk talt gratis. Kombinert med ny datamaskin så går organiseringen og redigeringen som en drøm.
1.4.2012
Kim Charloth F.
Har investert.... men pcen min hadde for gammelt operativ gitt...
20.3.2012
Geir A. G.
Det beste og mest overraskende er at Adobe har halvert prisen(!) for Lightroom. Verdt pengene til de grader. Tenk om de kunne gjort det samme med Photoshop! Tror de ville ha solgt i bøtter og spann om fullversjonen kom ned på et akseptabelt prisnivå. Jeg ville i hvert fall ha kjøpt, noe som er helt uaktuelt med nåværende pris.
19.3.2012
Tore T.
Hmmm!
Trenger jeg egentlig Lightroom når jeg har Photoshop Elements 10 ?
14.3.2012
Geir A.
Store forbedringer hva gjelder raw-fil behandling. Kjempeprogram som er verdt pengene....
13.3.2012
Kristinn G.
Var med på betatesting. Flott produkt. Fine nye detaljer. Absalutt vert pengene. Ulempe at den krever utrulig mye ressurser og er grådig på CPU (hvis det ikke er endret fra betaversjonen)
12.3.2012
Aleksander D.
Det er prisen jeg betalte i alle fall :) Det er enten en nedlastbar versjon, eller du kan få den sendt i posten... samme pris. Jeg lastet den ned og bruker den i dag. Den prisen er så bra at det er ikke tvil om at den er verdt pengene!
9.3.2012
Liv F. D.
Så bra, kanskje jeg bør investere :)
7.3.2012
Eller kommenter via Facebook:
Åpne uskalert versjon i eget vindu