Perspektivprisen 2012 til Rasmussen

VG-fotograf Espen Rasmussen er kåret til vinner av årets Perspektivpris.
Espen Rasmussen er i vinden. Det siste året har han vært aktuell som fredsprisvinnerfotograf og med utstillingen og boken TRANSIT. Nå tildeles han Perspektivprisen i regi Flyktninghjelpen. Perspektivprisen tildeles personer eller organisasjoner som, gjennom fremragende innsats det siste året, har utmerket seg ved å formidle internasjonale nyheter og belyse internasjonale spørsmål i et nytt perspektiv. Perspektivprisen ble for første gang delt ut i 2011.

Juryen uttaler at Rasmussen har vist en unik evne og vilje til å stå på for å gi nordmenn økt forståelse for flyktninger og andre som rammes av brudd på menneskerettigheter, krig og humanitære kriser. Dette har han gjort ved å gi menneskene bak nyhetsoverskriftene et ansikt og en stemme. Han har også satt historiene inn i en ramme som gir økt innsikt og engasjement.

- Vi ønsker å verdsette og inspirere journalister, fotografer, mediebedrifter og andre som gjør en ekstra innsats for å formidle nyheter, informasjon og gi oss økt innsikt i viktige utenrikssaker, sier kommunikasjonssjef Rolf A. Vestvik i Flyktninghjelpen.

Vestvik mener god informasjon om det som skjer i verden i dag er en mangelvare, og at det er viktig å gi menneskene bak nyhetsoverskriftene en stemme og et ansikt.

Prisen deles ut under en egen seremoni torsdag 22. mars kl. 17:30 på DogA i Oslo.


Espen Rasmussen -
Espen Rasmussen
Den demokratiske republikken Kongo: Fordrevne har søkt tilflukt i en kirke i landsbyen Rubare. De flyktet fra Ntamugenga hvor opprørere angrep og brant ned husene deres. I løpet av noen få dager i 2008 flyktet mer enn 100.000 fra hjemmene sine på grunn av kamper mellom regjeringshæren og opprørere ledet av generell Laurent Nkunda.
Espen Rasmussen -
Espen Rasmussen
Bangladesh

Varsle Foto.no
Som innlogget kan du kommentere artikler.
Artikkelkommentarer
Ingen har kommentert denne artikkelen enda
Eller kommenter via Facebook:
Åpne uskalert versjon i eget vindu