Utstilling
Innholdet i denne artiklen er ikke redaksjonelt

Lek med farger! Norgespremiere på fotografikk!

Fotograf Tore Larsen-Frivoll har utviklet et særegen teknikk i fremkalling av digitale fotografi, som nå har Norgespremiere i Galleri Fevik.
PRESSEMELDING:

Galleri Fevik har lyktes i å få hentet hjem bildene til Tore Larsen-Frivoll fra Varde Museum i Danmark. Larsen-Frivoll har arbeidet med fotografi og fotografisk kunst i mer enn 25 år og hadde sin første fotoutstilling i det nyåpnede Grimstad Kulturhus for 25 år siden. Utstillingen hos oss, som vi har kalt "Lek med farger" blir for Larsen-Frivoll både en jubileumsutstilling og en presentasjon av sin selvutviklede teknikk og kunstuttrykk, fotografikk.

Tore Larsen-Frivoll er født i Arendal og har bodd både her og på Fevik før han flyttet til Danmark. Mange vil kjenne han fra hans virke som fotograf i distriktet, med butikk i Grimstad. Han har hatt flere utstillinger, den siste i distriktet ved åpning av Arendal kulturhus. Men, det er første gang at han presenterer teknikken fotografikk i Norge.

Utstillingen består av mer en 50 bilder, med motiver hentet fra Lofoten, Sørlandet og Danmark. Bildene har gjennom fremkallingen fått det særskilte uttrykk som er gitt betegnelsen fotografikk. For å skape fotografikk, kreves et fotografi som innehar alle kvaliteter med tanke på skarphet, dybde og komposisjon. Men, Tore Larsen-Frivoll understreker at ikke alle bilder kan brukes i denne prosessen for det kreves en viss fylde i lyset for å kunne skape fotografikk.

Visjonen bak Galleri Fevik er å skape et kreativt senter for fotografisk kunst, et sted hvor kunst- og fotointeresserte kan hente inspirasjon til fotoglede, formidle kunnskap og etablere et kraftsenter for skapende mennesker, til livskraft og livsglede. Frem til 13. mai, så lenge som utstillingen "Lek med farger" står, vil Tore Larsen-Frivoll være innlosjert i det gamle pensjonatet og delta aktivt i utstillingen, han vil holde kurs i foto, både i og utenfor galleriet.

Veien for å bygge dette kulturhuset på Fevik har vært lang, men gjennom denne utstillingen tar vi et stort skritt videre mot målet. Derfor er det veldig hyggelig at Stortingsrepresentant Svein Harberg vil åpne utstillingen, Lørdag 24. mars. kl 15:00.

Utstillingen vil være åpen for publikum Tirsdag, Onsdag, Torsdag og Søndag, kl 13:00 til 17:00 (søndag 12:00 til 16:00). Gratis inngang.
Øystein Elder Nilsen - Tore Larsen-Frivoll
Tore Larsen-Frivoll
Øystein Elder Nilsen
Siste klargjøring av galleriet med opphenging av bilder i galleriet.
Rezty A. Zuniga - Poster - Lek med farger
Poster - Lek med farger
Rezty A. Zuniga
Informasjon om utstillingen med datoer og åpningstider.

Varsle Foto.no
Som innlogget kan du kommentere artikler.
Artikkelkommentarer
Ingen har kommentert denne artikkelen enda
Eller kommenter via Facebook:
Åpne uskalert versjon i eget vindu