Oslo-refleksjoner

Oslos gater er tema og motiv i Marianne Lind sin utstilling på Cyan :galleri denne helgen.
Refleksjoner i Oslos gater er tema når Marianne Lind stiller ut sort/hvott-bilder med harde kontraster på Cyan :galleri i helgen. Det er en røff utstilling med fotografier montert i gamle vinduer for å understreke og dele refleksjonen Lind så da hun fotograferte.

- Dette er bare mine egne Oslo-refleksjoner, spontane blikk i hovedstanden. Du ville kanskje sett noe helt annet når du gikk forbi det samme vinduet? forteller Lind til foto.no.

Vindusrefleksjoner som danner doble bilder har alltid fasinert henne. Begistringen deler hun med en rekke andre fotografer, blant annet norske bautaer som Dag Alveng og Morten Andersen.

- Hva vi ser rundt oss i storbyens glassflater handler i stor grad om hvor vi har fokus og hva vi tenker på, og på øyet som ser. Jeg liker godt å ta gatebilder, og blir begeistret når jeg ser oppdager nye "doble" bilder . Refleksjonsbilder er jo gammelt nytt, men jeg synes allikevel det er fasinerende at vi ser så forskjellige bilder. Og nettopp bylandskapet er jo perfekt egnet fordi det er så mye som skjer. Og bildet blir et helt annet om du flytter deg en meter.

Når lind jobber med refleksjoner og har funnet et motiv, blir hun ofte stående lenge for å finjustere for å finne den beste vinkelen. Hun opplever ofte at folk lurer på hva hun finner så interessant i disse vindusrutene.

- En gang fotograferte jeg en person som ble stående å betrakte meg mens jeg jobbet, men hun skjønte nok ikke at det egentlig var henne jeg fotograferte. Jeg har fått kontakt med vedkommende i ettertid.

Marianne Lind jobber som frilansfotograf på heltid og holder til på Cyan studio. Oppdrag retter seg i hovedsak mot næringsliv og redaksjonelt stoff, med hovedvekt på portretter, reportasjer og interiør. Ved siden av bestilte oppdrag jobber hun med egne fotokunstprosjekter. Hun tok toårig fotoutdanning ved Bilder Nordic School of Photography fra 2006 til 2008. I 2009 ble hun Interfotos debutantutstiller med sine stupebilder

- Jeg føler meg sterkest knyttet til dokumentarfotografiet, og har stor glede av å fange forgjengelige øyeblikk. Gatebilder er noe jeg jobber med mer eller mindre kontinuerlig. Ofte dukker de beste bildene opp for meg når jeg jobber spontant, uten å planlegge for mye. Jeg liker først og fremst å fange stemninger, enten det er motiver av mennesker, landskaper, eller gjenstander.

Utstillingen åpner i dag klokken 18.00. Åpent lørdag og søndag 24–25. mars kl. 12–17.
Marianne Lind -
Marianne Lind
Marianne Lind -
Marianne Lind

Varsle Foto.no
Som innlogget kan du kommentere artikler.
Artikkelkommentarer
Bjørgulf B.
Refleksjoner i urbane vinduer er, som det står i artikkelen, gammelt nytt. Synes likevel at disse bildene hadde en "touch" av kunstfoto, der fotografen synes å ha gjennomtenkte motiv. Danner totalt sett en veldig flott kolleksjon over samme tema.
28.3.2012
Eller kommenter via Facebook:
Åpne uskalert versjon i eget vindu