Adobe lanserer CS6

Creative Suite 6 og den nye abonnementsløsningen Creative Cloud ble lansert i dag.
Adobes nye Creative Suite 6 ble offisielt lansert i dag. Sammen med oppgraderte versjoner av alle programmene, har de også lansert den helt nye betalingsmodellen Creative Cloud. På pressevisningen i forrige uke beskrev Adobe selv denne lanseringen som den viktigste og største de har hatt på ti år.

- Vi har sagt det før, men denne gangen mener vi det for alvor, uttalte flere av representantene for Adobe.

Ny betalingsløsning
Nyheten Creative Cloud beskrives som en spesielt god løsning for småbedrifter. Nå behøver man nemlig ikke lenger flekke opp flere tusenlapper på en gang for å kunne ta i bruk programpakken. Creative Cloud er en abonnementsløsning som gjør at man kan få tilgang til programmene på månedsbasis. For 487,50 kr per måned om man binder seg for et år, og 725 kr per måned uten binding skal man få tilgang til alle programmene i pakken.

Det vil også være mulig å bare abonnere på ett program. Photoshop vil koste 180 kr per måned med et års binding og 275 kr uten binding. Man kan selvfølgelig også kjøpe programmene på gamlemåten, da vil prisen på Photoshop alene være 7012,50 kr.

Creative Cloud-medlemmer skal i tillegg få tilgang til oppgraderinger så snart de er klare. Heller enn å måtte vente på neste versjon, skal Adobe lansere nye funksjoner og oppgraderinger fortløpende for medlemmene. Nytt er også at en lisens skal kunne gjelde på både PC og Mac. Har man for eksempel en Mac på jobb og en PC hjemme, kan man bruke den samme lisensen på begge. I dag er lisensene plattformspesifikke.

Mye nytt i Photoshop
Nye Photoshop har gjennomgått flere endringer. Nytt utseende og ny "motor" er noen av nyhetene. Utseendet blitt langt mørkere, med en gråtone lik den i Lightroom. Mercury Graphics Engine skal gjøre flere funksjoner langt raskere.

Croppe-verktøyet har blitt nytt og er nå non-destruktivt. Det betyr at du kan endre et utsnitt også etter du har croppet et bilde. Content Aware-funksjonen har blitt utvidet, og gir nå muligheten til å flytte objekter rundt i bildet på en enklere måte. I den nye versjonen skal det også være mulig å redigere enkle videoer.

En nyhet som helt sikkert kommer til å glede mange brukere, er at den automatisk lagrer siste bearbeidede versjon av et bilde dersom datamaskinen krasjer, ved bruk av background save og Auto recovery.

Vi kommer tilbake med en fyldigere omtale av nye Photoshop på et senere tidspunkt.
 -
 -
Nytt croppe-verktøy

Varsle Foto.no
Som innlogget kan du kommentere artikler.
Artikkelkommentarer
Dag F.
Missforstå meg rett, jeg skjønner at PS blir dyrere fordi det har massevis av funksjoner som ikke Lightroom har, men at det skal bli nesten fem ganger så dyrt hadde jeg ikke trodd.
28.4.2012
Beni R.
Photoshop er minst 5 ganger mere software enn Lightroom! Altså det er større i funksjoner samt har flere bruksområder (vannligvis så bruker man 1-2 bruksområder av 5-6, så for de fleste er Photoshop... too much to handle! (men kjekt å ha!)

Basisk (og ikke så basisk) redigering av bilder gjør LR nok for en proff fotograf. Men har man flere år under beltet og har man grodd seg inn teknikker og arbeidsflyt i photoshop (ja, LR er tross alt ganske nytt i forhold til PS)... så er det fortsatt vanskelig å glømme den og bare bruke LR.

Dette erfarer ihvertfall jeg som fotograf og som PS bruker siden v.1 og 2 av Photoshop (riktig nok tegnet jeg en del i coreldraw først, men så ble foto mer av interesse)

Pr. I dag, er det slik at heldags brylluper går til LR, mens bare etter/før vielse bryllupsbilde går til Photoshop via en liten tur til LR først. Med andre portretter.. Tar jeg LR først i bruk til å velge de beste, gjør litt redigering, og hvis jeg vet at det er "the one" bildet de vil ha, så går den en tor til PS.. Og hvis noen vil ha ett bilde som ett maleri (en gamg i blant spør meg folk om dette), så blir det for det meste PS og Corel Painter tatt i bruk.


Er man designer, så spørs det hva man bruker mest hvis vektor så er Illustrator konge, hvis annet så er det nok Photoshop som eier markedet. Photoshop er uerstattlig til de som lager grafiske løsninger til web, for eksempel.

Jeg er av dem som mener at man MÅ ha Photoshop der uansett hvilken artistisk gren man er i. I hvertfall i pr. dags dato og enda noen år i fremtiden (2012). Mens i en kenger fremtid, kanskje er LR eller sja... GR IV (Graphix Revolt 4) det mest aktuelle i 2043) :D

27.4.2012
Michael T.
CS 6 åpner for ende flere utrolig redigeringsmuligheter enn tidligere versjoner. Mange av disse er letter i bruk og mer "automatisert". Photoshop er et utrolig kraftig redigeringsverktøy og når det nå klarer å utnytte grafikkortet i så stor grad (særlig NVIDIA sine) er det en drøm å jobbe med for de som driver med tyngre prosjekter. Er generellt skeptisk mot kommentarer som dreier som om hva folk trenger og hvorfor noe koster som det gjør. Særlig når det virker som det er tatt rett utifra lufta. Noen klarer seg med windows paint, office pakka, andre trenger elements, lightroom, aperture, photoshop osv... Burde vi ikke diskutere de fantastiske mulighetene som ligger i ny programvare? ev. ulempene/ting som er dårlige?
26.4.2012
Lars Teppan J.
Photoshop er litt som poteten. Det kan brukes til mye. Tenk bare hvor mange som bruker photoshop til andre oppgaver en foto.
25.4.2012
Roger P.
Excel har jo bildebehandlingsfunksjoner, det også. Det kan fixe røde øyne. Kanskje en gammel Excel er løsningen?
25.4.2012
Kenneth S.
Jeg bruker for det meste Lightroom til mine fotografier, men jeg er også en storbruker av Photoshop, Illustrator osv, fordi jeg også jobber med grafiske ting. Kommer aldri til å forstå de som mener de trenger Photoshop til ren bildebehandling. Men folk er forskjellige :)
25.4.2012
Morten W.
DF

Kanskje fordi PS har tusenvis av flere funksjoner?
25.4.2012
Per Arne F.
Hvis du bare skal fikse bilder og arkivere klarer du deg lenge med Lightroom. Photoshop har imidlertid langt mer avanserte funksjoner og hvis du skal jobbe mer kreativt med bilder og grafikk og kanskje endetil animere trenger du fullversjonen. Men hvor mye utnytter man det avanserte verktøyet? Jeg må innrømme at jeg har det mer for å ha det. Så jeg er vel et offer for Adobe!
24.4.2012
Atle J. G.
Jeg husker det var mye rabbalder rundt de nye 'upgrade' rutinene til Adobe. Alle som ville kunne oppgradere fra tidligere versjoner, kunne ikke hoppe over en versjon lenger. man måtte ha siste versjon, ellers ble det fullpris. Det var mye klaging og skriverier om dette. Nå ser det ut som de (uten å ha sagt noe til noen) har gått vekk fra dette. Upgrade koste det samme, om du går dfra CS3 eller fra CS5.

Har de lurt oss? Mange som hadde CS3/4 har kjøpt CS5 rett før jul uten at de altså har spart noe på det...
23.4.2012
Martin H.
Fordi de vet folk bare MÅ ha det og de selger uansett, hadde du sagt nei takk å tjene gress på et produkt du har lagd?
23.4.2012
Dag F.
Jeg kjøpte nylig Lightroom 4 for 1500,- fra Adobe, men hvorfor Photoshop skal koste nesten fem ganger så mye sliter jeg litt med å forstå...
23.4.2012
Eller kommenter via Facebook:
Åpne uskalert versjon i eget vindu