Naturrunden - siste frist i dag

I kveld klokken 23.59 er siste frist for å delta i tredje runde av Årets fotograf 2012! Temaet er natur, og i juryen sitter Pål Hermansen, Kai Jensen og Carll Goodpasture.
Årets Fotograf 2012 er et samarbeid mellom Japan Photo, Cyan :galleri og foto.no og går over seks runder i hele 2012.

Vi er nå inne i årets tredje runde av konkurransen Årets fotograf 2012. Denne gangen er temaet natur, og vi har fått med oss et stjernelag i juryen.

Pål Hermansen er utdannet tannlege, homeopat og fotograf. Med hovedfokus på naturfoto, har han gitt ut flere bøker, holdt utstillinger og vunnet en rekke priser. Hermansen har også sittet i flere juryer. Bli bedre kjent med Hermansen i dette intervjuet fra 2006. Kai Jensen er naturfotograf, skribent, foredrag- og kursholder. I 2005 ga han ut boken Mitt Nordmarka sammen med Odd Børretzen og i 2010 var han med å starte opp bladet Natur & foto. Amerikanske Carll Goodpasture har bodd i Norge i over 20 år og er utdannet biolog. Det er imidlertid som naturfotograf han er mest kjent. Goodpasture har holdt en rekke utstillinger og jobber også som lærer. Han har gitt ut flere bøker, senest boken "Conversations with a Star. Norwegian Shore in Solstice Light", som handler om pinholefotografi.

Originalitet og innhold
I denne runden legger vi opp til en bred tolkning av temaet natur, som kan inkludere dyr, landskap og annen vegetasjon. Mennesker og menneskeskapte objekter kan gjerne være inkludert, men det er naturen som skal utgjøre hoveddelen i bildene. Juryen, som til sammen og hver for seg har flere tiårs erfaring innen fotografering av natur, nevner originalitet og innhold som viktige elementer i et godt naturbilde.

- Det er viktig med originalitet i bildene, at man gjør noe som ikke har vært gjort før. Jeg syns også det er viktig at naturfotografer tenker som vanlige fotografer, og klarer å få til spontanitet og å fange øyeblikket. Det er heller ikke nødvendig å tilstrebe at alt skal være skarpt, det tekniske spiller liten rolle så lenge innholdet er bra, sier Pål Hermansen.

- Bildene må først og fremst være i henhold til konkurransereglene. Bildene må skille seg ut, og helst overraske slik at det fanger min oppmerksomhet. Originalitet, en sterk historie og evnen til å overraske er alle viktige elementer i et godt bilde. Når bildet har fått min oppmerksomhet har man kommet gjennom det første nåløyet. Til sist er det bildets ulike kvaliteter, som vurderes opp mot de andre bildene som er kommet igjennom nåløyet. Det er her de sterkeste bildene vil stå igjen som vinnerbilder, sier Kai Jensen.

- Jeg vil balansere estetikk og håndverk med filosofi, altså innholdet. Men meningen og betydningen er viktigere enn håndverket og estetikken, forteller Carll Goodpasture.

Utstyr for 100 000 og separatutstilling
Årets konkurranse har Japan Photo som hovedsponsor, og hovedvinneren får pro-utstyr til en verdi av 100 000 kroner, samt en utstilling på Cyan: galleri produsert av Japan Photo XXL. Rundevinnerne får et gavekort på bildeprodukter til en verdi av 5000 kroner, mens andreplassen får et gavekort på 3000 kroner.

Nytt av året er at det skal lages en fotobok med alle vinnerbildene. Alle inntekter fra salg av denne boken går til et veldedig formål valgt av Årets fotograf 2012.

Fristen for å delta i denne runden er 15. juni.

Les mer om Årets fotograf 2012 og hvordan du deltar på konkurransesiden.

Årets Fotograf 2012 er åpen for alle sølv- og gullmedlemmer av foto.no.

Les også:
Vinneren av 'Fritt' kåret
Vinneren av 'Miljø' kåret
 -
 -
 -

Varsle Foto.no
Som innlogget kan du kommentere artikler.
Artikkelkommentarer
Ingen har kommentert denne artikkelen enda
Eller kommenter via Facebook:
Åpne uskalert versjon i eget vindu