Aday – et globalt fotoprosjekt

Kryss av 15. mai i kalenderen din. Finn frem kamera og gjør deg klar. Da inviteres fotografer av alle kalibre over hele verden til å ta bilder av hverdagslige situasjoner. Bildene havner på nett, og det blir også ei bok av det.
Bak det ambisiøse fotoprosjektet Aday (=en dag) er en svensk non-profit organisasjon, «Expression of Humankind» som støtter forskning og utdanning rundt det fotografiske bildet og det skrevne ord. Ericsson er hovedpartner i prosjektet. De har fått med seg ganske mange kjentfolk i sitt arbeid. Blant disse er Desmund Tutu, Gro Harlem Brundtland, Robyn og Sir Richard Branson. Om prosjektet sier Desmund Tutu:
-Bruk denne unike muligheten sammen med meg og tusener av andre rundt om i verden, til å skape en uvurderlig samling av bilder som bidrar til økt forståelse og bedre forskning og utdanning.

Søkbart bildearkiv
Sammen vil fotografiene danne det største søkbare bildearkivet av sitt slag på internett. De mest slående bildene vil brukes i en simultan, global utstilling i oktober 2012, og få plass i en bok med tittelen 'A Day In The World', som utgis i november i år. Harddisker med alle bildene fra den 15. mai vil lagres i en sikret gruve i Sverige for å være tilgjengelig for kommende generasjoner.

OBS: Forhåndsregistrering
Alle kan delta i prosjektet den 15. mai ved å fotografere og laste opp egne bilder innenfor hovedkategoriene "Home" "Work" og "Connections". Forhåndsregistrering skjer på www.aday.org/scandinavia, der du finner enkel informasjon om alt du trenger å gjøre for å delta. Bildene skal tas den 15. mai og alle deltakere kan laste opp inntil 10 bilder i løpet av de fem påfølgende dagene.

For våre etterkommere
På denne måten vil vi og våre etterkommere kunne se hverdagslige situasjon fra hele verden fotografert akkurat denne dagen. Dagen er valgt bevisst for å unngå helligdager eller spesielle dager. Det skal altså være helt alminnelige bilder fra en helt alminnelig dag.

Bildene vil etterpå kunne bli brukt av museer og historiske institusjoner over hele verden, til glede for etterslekten.

Mer om prosjektet

Harald Harnang -
Harald Harnang
Inntil 10 hverdagslige bilder tatt 15. mai kan du laste opp til «Aday.net». Hva med et havnemotiv som her fra Bodø.
Harald Harnang -
Harald Harnang
Eller kjente motiver fra Hovedstaden
Harald Harnang -
Harald Harnang

Varsle Foto.no
Som innlogget kan du kommentere artikler.
Artikkelkommentarer
Ingen har kommentert denne artikkelen enda
Eller kommenter via Facebook:
Åpne uskalert versjon i eget vindu