Strand i London

Kunstfotograf Sturla Strand stiller ut i Parallax Art Fair i London denne uken.
Kunstfotograf Sturla Strand fra Son i Vestby kommune stiller ut to fotografier i Parallax Art Fair i London som finner sted i perioden 16-18. mai i den gamle byhallen i Chelsea på King's Road. Dette er den største kuraterte internasjonale kunstutstillingen i sitt slag i Europa, og det er den fjerde gangen den arrangeres. Den omfatter over 2000 arbeider fra 200 kunstnere fra mer enn 30 land. Spennvidden er stor: fra malerier, skulpturer og installasjoner til fotografier.

På Parallax Art Fair i London er Sturla Strand den eneste norske kunstneren som er representert. Han ble invitert av kunsthistoriker og gallerist Dr Chris Barlow som driver Barlow Fine Art i London og som også arrangerer Parallax Art Fair vinteren 2012. Metro Imaging i London har printet og montert fotografiene.

For Strand betyr deltagelsen på Parallax Art Fair at han får eksponere seg for et internasjonalt publikum. I tillegg får han vist seg for gallerister og andre i kunstbransjen. Med ambisjoner om å stille ut flere ganger i London er ikke det noen ulempe.

Strand har ikke formell utdannelse som fotograf, men har helt siden han var rundt 12 år gammel hatt en sterk interesse for fotografering. Den gangen brukte han faren sitt Pentax SP 1000 til å ta bilder av alt mulig som var av interesse. Senere ble det valgfag foto på ungdomsskolen og fotografering for Vestby Avis og Moss Avis.

Men det var først da Strand begynte å lese om fotografer som Henri Cartier-Bresson, Paul Caponigro, Walker Adams og André Kertész at han skjønte at bilder kunne være så mye mer enn en ren avbilding av virkeligheten.

- Selv om dette er fotografer som har gitt meg mye inspirasjon i det arbeidet jeg driver med, så prøver jeg å ta bilder som gjenspeiler verden slik jeg ser og opplever den. Renskårne, minimalistiske og estetiske fotografier med vekt på komposisjon kan vel sies å være en fin beskrivelse av min visuelle stil, forteller Strand til foto.no

Han bruker så lite utstyr som mulig og konsentrerer seg heller om å bruke blikket sitt.

- Fremdeles bruker jeg to mellomformatkameraer mye, men også to digitale kameraer. Brorparten av bildene mine er i sort/hvitt, men jeg liker også bilder i farger.

Til daglig jobber Strand mest med kunstfotografier, men tar også andre oppdrag som portretter og reklamebilder av og til.

Parallax Art Fair
Sturla Strands hjemmeside
Sturla Strand - Sunset 2
Sunset 2
Sturla Strand
Sturla Strand - Diving Board 5
Diving Board 5
Sturla Strand
Kim Baumann Larsen - Fotograf Sturla Strand
Fotograf Sturla Strand
Kim Baumann Larsen

Varsle Foto.no
Som innlogget kan du kommentere artikler.
Artikkelkommentarer
Ingen har kommentert denne artikkelen enda
Eller kommenter via Facebook:
Åpne uskalert versjon i eget vindu