En uke med punk

I en uke henger den ikoniske fotoutstillingen Drag Queens, Rent Boys, Rock Stars and Punks på Galleri TM 51 i Oslo.
Drag Queens, Rent Boys, Rock Stars And Punks tar for seg høydepunkter fra 1970-tallets punkhistorie. Utstillingen gir publikum et innblikk fra innsiden av den bevegelsen som mer enn noen andre definerte musikk- og motebildet på 70- og 80-tallet.

- Dette er en salgsutstilling med unike bilder fra musikkhistorien fra 1970-tallet og fram til i dag. Her får man se miljøet rundt Andy Warhols the Factory i USA dokumentert av den legendariske fotografen og punkeren Leee Black Childers, til Vivienne Westwoods ikoniske silketrykk og imagebygging rundt bandet Sex Pistols og fram til nåtidens rockestjerner hvor Joao Friezas har kommet tett på norske rockestjerner, og fanget unike øyeblikk gjennom kameraet. Med alle disse artistene samlet på ett brett, blir dette en utstilling som tar og føler på tidsånden av kunst, opprør, fashion og rock 'n' roll de siste 40 åra fram til i dag, forteller Einar Jone Rønning ved Galleri TM 51 til foto.no.

Leee Black Childers jobbet i Andy Warhols studio, The Factory, og ble senere turnémanager for David Bowie og Iggy Pop. Dette var før han sammen med sitt eget band, The Heartbreakers, ble med på Sex Pistols og The Clashs’ Anarchy-turné i 1975 – som skulle vise seg å bli starten på den britiske punkbevegelsen. Leees fotografier anses som noen av de mest ikoniske fra denne perioden, og har aldri blitt utstilt i Norge tidligere.

Galleri TM 51 har fått denne utstillingen til Norge via Stephen Colegrarve, forfatteren av boken PUNK. Boken har solgt over 500.000 eksemplarer og er ifølge galleriet regnet som den boken som best definerer punk-bevegelsen og dens innflytelse på 70- og 80-tallet.

- Stephen Colegrave er tidligere punkrocker og europeisk markedssjef i Saatchi & Saatchi. Han startet kunsteventene INSIDE i London for over 10 år siden. Utstillingen Drag Queens, Rent Boys, Rock Stars and Punks markerer oppstaren av INSIDE OSLO, som kommer til å ha jevnlige utstillinger med ulike uttrykksformer her i Oslo og på galleri TM51, forteller Rønning.

Utstillingen henger i en uke og vil være tilgjengelig for publikum følgende dager:

Vernissage: Fredag 25 mai kl 18.00 – 23.00
Lørdag - Søndag: kl 13.00 – 16.00
Mandag – Tirsdag: Stengt
Onsdag – Fredag: 14.00 – 16.00
Lørdag – Søndag: 13.00 – 16.00

Galleri TM 51
Leee Black Childers - Jackie curtis (drag)
Jackie curtis (drag)
Leee Black Childers
Leee Black Childers - Iggy Pop
Iggy Pop
Leee Black Childers
Joao Friezas -
Joao Friezas

Varsle Foto.no
Som innlogget kan du kommentere artikler.
Artikkelkommentarer
Ingen har kommentert denne artikkelen enda
Eller kommenter via Facebook:
Åpne uskalert versjon i eget vindu