Utstilling
Innholdet i denne artiklen er ikke redaksjonelt

Naturlig

Fotograf Per Julius Devor og hans datter Kristin Devor stiller ut utvalgte fotografier. Per stiller ut bilder med tema fjord, fjell og stølsliv på 60-tallet og byr også på kuriositeter i svar/hvitt fra 40- og 50-tallet. Kristin stiller ut spennende bilder fra norsk natur.
PRESSEMELDING:

Per Julius Devor, født 1922, arbeidet som fotograf fra 40- til 70-tallet.Han fikk opplæring som fotograf som norsk-jødisk flyktning i Sverige hos sin slekting, fotograf Benkow, i Gamla Stan i Stockholm. Han har bl.a.vært fly- og pressefotograf for SAS og hadde sitt eget fotolaboratorium på Adamstuen i Oslo. Han har en spesiell forkjærlighet for norsk natur og kultur og bildene hans viser ofte samspillet mellom menneske og natur. Husdyr har ofte også en sentral plass i hans bilder. Bildene er svært tidstypiske og viser en svunnen tid som gjerne vekker nostalgiske minner. Per var tidlig ute med fargefotografering. Han bruke et Crown Graphic kamera til disse bildene.
Hans svart/hvitt bilder fra 40- og 50-tallet er ofte tatt på bilreiser i Norge - bilene er ofte sentrale på disse fotografiene, omgitt av storslått natur og mennesklig aktivitet.
Bildene er digitalisert og renset hos Studio Technica i Oslo og er av svært god kvalitet. Bildene vises i stort format. De fleste av hans fargebilder har vært solgt som postkort på 60- og 70-tallet. Hans bilder fra Fjærland i Sogn selges fortsatt som postkort og brukes også aktivt i markedsføring av regionen. Bildene har også flere ganger vært omtalt i dagspressen og har nylig vært utstilt på Hemsedal kommunehus. Til daglig henger de permanent på Brunkollen turisthytte i Bærumsmarka. Per har vært syk i mange år og det er hans datter Kristin som har bidratt til at bilene kan vises frem.

Kristin Devor, født 1962, er til daglig bestyer på Brunkollen turisthytte i Bærumsmarka. Hennes motiver er hentet fra skog og fjell. Evnen til å se og fange motiver har hun lært av sin far. Tema for hennes fotografier er gjerne naturens små underfundigheter og formasjoner med vann og stein.

Per Julius Devor - Bryggebilde, Fjærland, Sogn og Fjordane 1967
Bryggebilde, Fjærland, Sogn og Fjordane 1967
Per Julius Devor
Per Julius Devor - Trollstigen, 1949
Trollstigen, 1949
Per Julius Devor
Kristin Devor - Baugen, Nissedal 2009
Baugen, Nissedal 2009
Kristin Devor
Vann og stein
Kristin Devor - Kyrkja, Leirvassbu, Jotunheimen 2011
Kyrkja, Leirvassbu, Jotunheimen 2011
Kristin Devor

Varsle Foto.no
Som innlogget kan du kommentere artikler.
Artikkelkommentarer
Ingen har kommentert denne artikkelen enda
Eller kommenter via Facebook:
Åpne uskalert versjon i eget vindu