Fotojournaliststudentene stiller ut

De har tilbrakt seks uker i Sør-Asia og laget hver sin fotoreportasje. Denne uken åpner avgangsutstillingen til studentene ved fotojournalistutdanningen.
Fra torsdag kan du se resultatet av tre års studier på fotojournalistikk-utdanningen ved Høgskolen i Oslo og Akershus. Da åpner avgangsprosjektet ”What about...” på Cafeteatret i Oslo. I løpet av våren har de elleve avgangsstudentene reist i India, Nepal, Myanmar og Norge og utført hvert sitt fotoprosjekt.

- Sjette semester er lagt opp til at vi skal til utlandet. De siste årene har det vært Sør-Asia, der vi har samarbeidsskoler, forteller avgangsstudent og nettsideansvarlig Benjamin A. Ward til foto.no.

Overklasse, demokrati og 39 koner
Den første uken deltok studentene på workshop, før de neste ukene ble brukt på prosjektet. Ingen føringer ble lagt på tematikken, og studentene valgte å fokusere på forskjellige ting.

Den indiske overklassen, kampen for demokrati i Myanmar og en kristen religiøs leder med 39 koner er blant temaene som er berørt i utstillingen. Selv fokuserte Ward på et slumområde i Kathmandu, der han fulgte to personer i deres hverdag.

- Jeg ville vise dagliglivet i slummer og at de som bor der har et liv som alle andre, og som folk i Norge kan kjenne seg igjen i, sier han.

En egen Myanmar-vegg
Utstillingen skal vise de elleve prosjektene i tillegg til bilder fra workshopene. Noen av studentene har også produsert multimediearbeider. I forbindelse med Aung San Suu Kyis Norgesbesøk, har en egen vegg blitt dedikert til Myanmar og Suu Kyis arbeid for demokrati. Studentene håpet lenge at fredsprisvinneren selv skulle få tid til å ta turen innom, men har foreløpig ikke hatt hellet med seg.

- Vi tror ikke det kommer til å gå. Vi har vært i samtaler med de ansvarlige, men hun har et så stramt opplegg fra før av at vi tror ikke det blir mulig.

I tillegg til utstillingen, presenteres prosjektene også på nett og i bokform. Dette er første gang skolen har hatt en gruppeeksamen som involverer flermedialt arbeid.

- Det har vært en viktig erfaring for alle sammen, spesielt med tanke på at vi blir frilansere alle sammen fra høsten av. Det har vært nyttig å lære å strukturere et så stort prosjekt, forteller Ward.

Utstillingen åpnes 7. juni kl. 17 av John Peder Egenæs fra Amnesty Norge. Utstillingen varer frem til 30.juni.

Mer informasjon og flere bilder på whataboutproject.com
Brian Cliff Olguin -
Brian Cliff Olguin
Designer og "socialite" Nisha Jamvwal bor i Colaba en bydel av Mumbai som er kjent for høye kvadratmeterpriser og kjendiser. Olguin har sett nærmere på motstykket til Mumbais slum.
Kyrre Lien -
Kyrre Lien
Aung San Suu Kyi har kjørt valgkamp i Myanmar for første gang siden hun satt i husarrest mellom 1990 og 2010. Kyrre har også møtt på munker i Myanmar som etter flere år i fengsel fortsatt kjemper for demokratiet.
Benjamin Ward -
Benjamin Ward
Hver åttende person i verden bor i en slum. I Kathmandu Nepal får vi innblikk i Thirtans liv. Her avbildet med sine foreldre som han passer på.

Varsle Foto.no
Som innlogget kan du kommentere artikler.
Artikkelkommentarer
Ole Henrik K.
Mye veldig bra :-) ønsker dere all lykke til.
17.6.2012
Eller kommenter via Facebook:
Åpne uskalert versjon i eget vindu