Amerika med norske øyne

De norske fotografene Berg og Foss stiller ut Amerika-bilder i New York.
Stian Foss og Johannes Worsøe Berg er norske fotografer som begge har hatt base i New York de seneste årene. Foss jobber primært som mote- og kunstfotograf, Berg som fotojournalist. Nå stiller de ut sammen på Trygve Lie Gallery i New York. Temaet for utstillingen er ’Amerika’, portretter av urbane og rurale landskaper, mennesker og objekter.

- I denne utstillingen får en se ”Amerika” fra to vidt forskjellige fotografer. Motivene er gjenkjennelige fra det man ser i det daglige og i det sjeldne, fra ørkenen i Nevada til en brun pub langs veien i Texas til moteløvene på Manhattan og de Hasidiske Jødene i Brooklyn, forteller Johannes Berg til foto.no.

Berg er selvlært som fotograf og fra sin base i New York jobber han som frilans for blant annet Dagbladet, Frelsesarmeen, Dagens Næringsliv og D2.

- Etter å ha jobbet i mange år i Norge, var jeg ivrig på nye utfordringer. Da jeg fikk muligheten til å frilanse for Dagens Næringsliv i USA kastet jeg meg i det. Før jeg dro over i 2009 var jeg i USA 3-4 ganger i året fra 2006. Jeg fotograferte gatelangs og kom hjem med tusenvis av bilder hver gang. Å fotografere på dette kontinentet gir meg utrolig mye inspirasjon.

Fotografiene Berg stiller ut er tatt enten på vei til jobb, på jobb eller på vei hjem fra jobb.

Stian Foss er utdannet fotograf ved Norsk Fotofagskole i Trondheim og School of Visual Arts i New York. Han har assistert Heidi Slimane, Steven Klein, Mikael Jansson og Craig McDean.

- Jeg har aldri fokusert på stil eller sjanger, og det er viktig for meg å ikke ha noen regler i forhold til hva jeg fotograferer. Dette gjelder også prosess siden jeg liker å bruke alt ifra storformat til kompaktkamera. Så for meg er ikke teknikk viktig i forhold til hva jeg ønsker å få frem i motivene mine, forteller Foss.

Foss’ fotografier på utstillingen er tatt mellom 2006-2011 mens han har bodd i New York. De handler mer om hans personlige liv, enn hans forhold eller syn på USA.

Trygve Lie Gallery ble etablert i 2003 for å vise norsk, norsk-amerikansk og skandinavisk kunst til publikum i New York. Utstillingen 'Amerika' henger til slutten av august.

Trygve Lie Gallery
Stian Foss' hjemmeside
Johannes Bergs hjemmeside
Stian Foss -
Stian Foss
Johannes Berg -
Johannes Berg

Varsle Foto.no
Som innlogget kan du kommentere artikler.
Artikkelkommentarer
Ingen har kommentert denne artikkelen enda
Eller kommenter via Facebook:
Åpne uskalert versjon i eget vindu