Reiserunden - få timer igjen!

Det er nå bare få timerer igjen til fristen for å delta i reiserunden går ut ved midnatt i kveld!
Årets Fotograf 2012 er et samarbeid mellom Japan Photo, Cyan :galleri og foto.no og går over seks runder i hele 2012.

Fjerde runde av Årets fotograf 2012 på foto.no er åpen for innsending. Temaet er 'reise' og med oss i juryen har vi Johnny Haglund, Helge Baardseth og Elisabeth Nordeng Aanes

Ha kontroll
Johnny Haglund har reist jorden rundt siden 1988. I dag jobber han frilans som fotograf og skribent. Han har gitt ut fem bøker og senest i år fikk han en andreplass i kategorien Daily Life i World Press Photo Awards.

- Et godt reisebilde er ofte litt orginalt. Det kan godt være kaos - men det må være orden i kaoset. Fotografen må vise at han eller henne har kontroll. Personlig liker jeg å se bilder hvor fotografen bevisst har jobbet med lyset og brukt det på riktig måte, enten det er snakk om blits eller naturlig lys. Om bilde er tatt i Ytre Enebakk eller Indre Mongolia, spiller ingen rolle.

Originale vinklinger
Helge Baardseth er redaktør for landets største reisemagasin Vagabond. Han er bladets founding father og fortsatt stadig på reisefot.

- Et reisefotografi har lett for å bli av "har sett det før"-typen – knipsebilder. Så når jeg juryerer denne runden vil jeg se etter originale vinklinger, bilder som forteller og bilder som kan stå alene. Og bilder som viser at fotografen har stått opp om morran eller brukt "den gylne timen".

Oppdagelsesferd
Elisabeth Nordeng Aanes har bakgrunn som assistent for amerikanske Joyce Tenneson og som fotograf. Hun er grunnlegger av NORDphotography som satser sterkt på workshops med internasjonalt kjente fotografer som for eksempel Joyce Tenneson, Arno Minkinnen, Cig Harvey og Amy Arbus.

- Å reise for meg handler mye om å oppdage andre kulturer, steder og mennesker. Så et godt reisefoto må kunne "ta meg med" på oppdagelsesferd. Det må trigge nysgjerrigheten, gi meg rom til å utforske, samt fange den spenningen og friheten som ligger i det å vœre på tur.

Utstyr for 100 000 og separatutstilling
Årets konkurranse har Japan Photo som hovedsponsor, og hovedvinneren får pro-utstyr til en verdi av 100 000 kroner, samt en utstilling på Cyan: galleri produsert av Japan Photo XXL. Rundevinnerne får et gavekort på bildeprodukter til en verdi av 5000 kroner, mens andreplassen får et gavekort på 3000 kroner.

Nytt av året er at det skal lages en fotobok med alle vinnerbildene. Alle inntekter fra salg av denne boken går til et veldedig formål valgt av Årets fotograf 2012.

Fristen for å delta i denne runden er 15. august.

Les mer om Årets fotograf 2012 og hvordan du deltar på konkurransesiden.

Årets Fotograf 2012 er åpen for alle sølv- og gullmedlemmer av foto.no.

Les også:
Vinneren av 'Fritt' kåret
Vinneren av 'Miljø' kåret
Vinneren av 'Natur' kåret
 -
 -
 -

Varsle Foto.no
Som innlogget kan du kommentere artikler.
Artikkelkommentarer
Ingen har kommentert denne artikkelen enda
Eller kommenter via Facebook:
Åpne uskalert versjon i eget vindu