Pressemelding
Dette er en pressemelding! Innholdet i denne teksten representerer ikke nødvendigvis foto.nos syn på innholdet.

Har du det i deg?

Et maraton krever god kondis og sterk psyke. Et fotomaraton, derimot, krever langt mer.
Neida, det er ikke sant.

Men i tillegg til utholdenhet krever fotomaratonet et blikk for det gode motivet og et medbragt reservoir av kreativitet som kan porsjoneres ut gjennom dagen. Viktigst av alt er imidlertid et ønske om å traske gatelangs en sensommerlørdag i Oslo sammen med kjente og ukjente og utøve uhøytidelig fotografiaktivitet, kombinert med besøk på noen av byens hyggeligste vannhull.

Og egentlig ikke så mye mer enn det. Bortsett fra at du må ha et kamera, da. Eller låne et hvis du ikke har det.

Det vi prøver å si, er egentlig bare at det nærmer seg sommerens vakreste fotoeventyr, som for mange allerede har blitt en tradisjon: Oslo Fotomaraton.

Merk deg datoen først som sist: i år går Oslo Fotomaraton av stabelen lørdag 25. august.

Starten går som de to foregående årene fra Café Vespa ved Sofienbergparken på Grünerløkka, men bortsett fra det holder vi inntil videre alt hemmelig, og røper bare at vi har mye å by på. Koselige kafeer og puber, nye og spennende temaer, og en blanding av ferske og rutinerte deltakere. Alt ligger med andre ord til rette for en knallfin lørdag i Oslo.

Rent formelt handler Oslo Fotomaraton om at man i løpet av tolv timer tar tolv bilder. Hver tredje time får man utdelt tre nye temaer som skal fortolkes. Temaene deles ut på sjekkpunkter som er lokalisert på bestemte kafeer og vannhull rundt i byen, hvor man må fysisk innom for å stemple deltakerkortet sitt og hente de tre neste oppgavene. Dermed blir sjekkpunktene også sosiale møtesteder, hvor en kan diskutere dagens ”fangst” med andre deltakere.

Vi legger en ny løype hvert år, slik at hvert fotomaraton blir en ny og litt annerledes opplevelse for deltakerne. I fjor var den sentrert rundt Grunerløkka, Torshov og Bislett, året før var steder som Kampen og Frogner på ruta. Hvor ferden går i år, avslører vi først idet startskuddet går, men vi prøver å legge opp ei rute som gir deltakerne en fin tur med spennende fotomuligheter - uten at man er nødt til å traske altfor langt - og mulighet for å nyte god mat og drikke underveis.

Nytt av året er at Oslo Fotomaraton har inngått et samarbeid med den ideelle organisasjonen Bistand for barn, om oppstart av fotografi valgfag på en videregående skole i Colombia. Dette vil gi unge, som av økonomiske årsaker ellers ikke hadde hatt mulighet til det, en grunnleggende innføring i foto. Deltakeravgiften er i år 190 kroner, hvorav 50 kroner går til dette prosjektet, som det er mulig å lese mer om på Oslo Fotomaratons hjemmesider.

Det er verdt å merke seg at vi også i år har satt en øvre grense for antall deltakere på 200. Det betyr at det lønner seg å være tidlig ute med påmeldingen, hvis man vil sikre seg plass.

Påmeldingen er bindende, og man betaler deltakeravgiften på nettet samtidig som man melder seg på.

I år som i fjor er det kun mulig å delta med digitalkamera.

Les mer på www.blanko.no/fotomaraton
Christine Nilsen -
Christine Nilsen
 -

Varsle Foto.no
Som innlogget kan du kommentere artikler.
Artikkelkommentarer
Ingen har kommentert denne artikkelen enda
Eller kommenter via Facebook:
Åpne uskalert versjon i eget vindu