Dette er årets EISA-vinnere

EISA har kåret årets beste fotoprodukter.
Hvert år møtes representanter for over 50 teknologi-magasiner fra 19 europeiske land for å avgjøre hvilke nye produkter som var best i Europa i året som gikk. Det deles ut priser innenfor flere kategorier, og foto er en av dem. I dag ble vinnerne av EISA Awards 2012-2013 annonsert.

Flest priser til Canon og Sony
De fleste kameraprodusenter fikk priser i årets utgave, med Canon og Sony som største vinnere med tre priser hver innen fotosegmentet.

Canon fikk blant annet prisen for årets avanserte kamera for 5D Mark III.

- Canon EOS 5D Mark III er et ekstremt anvendelig stillbildekamera og samtidig et brukervennlig DSLR videokamera med profesjonell kvalitet, skriver EISA i begrunnelsen.

Sonys a SLT-A57 ble kåret til årets speilreflekskamera.

- Sony SLT-A57 er et utmerket verktøy for den nye fotoentusiasten, og bygger på en plattform som gir ytterligere utviklingsmuligheter for både brukere og produsent. Egenskaper som den nye automatiske portrettutsnittmodusen gjør dette kameraet brukervennlig for både nybegynnere og mer erfarne brukere.

D800 ble årets kamera
Nikons D800 fikk imidlertid den kanskje aller gjeveste prisen og ble kåret til årets europeiske kamera.

- Med sin 36 millioner piksler fullformat bildebrikke byr det på eksepsjonelt høy opptaksoppløsning. EISA-magasinenes tester viser at ingen kompromisser er gjort når det gjelder kameraets dynamikk eller støynivåer ved høy ISO-innstilling. I et kompakt og fornuftig priset, sterkt og robust hus, byr kameraet på ypperste lysmåling og et 51-punkters autofokussystem utviklet fra det profesjonelle D4, skriver EISA.

Nikon tok i tillegg med seg prisen for beste proffkamera med D4.

- Årets beste profesjonelle kamera er Nikons 16-megapiksel fullformat D4, på grunn av sin evne til å levere den beste bildekvaliteten selv under svært vanskelige forhold.

Kompakte systemkameraer
Fujifilm X-Pro 1 ble kåret til årets profesjonelle kompakte systemkamera med denne begrunnelsen:

- Det er kombinasjonen av eksepsjonell optisk kvalitet, glimrende byggekvalitet og en revolusjonerende ny bildebrikkekonstruksjon som gjør Fujifilm X-Pro1 til et så vellykket kamera.

Årets kompakte systemkamera ble Olympus OM-D E-M5.

- Olympus OM-D EM-5 er en vellykket gjenskapelse av de eksepsjonelle OM-kameraene fra gamle dager. Kameraet byr på et kompakt men likevel robust og værbeskyttet hus som er svært behagelig å holde, særlig med batterigrepet på, skriver EISA.

Tamron, Panasonic og Sigma ble objektiv-vinnere
Prisen for årets europeiske objektiv gikk til Tamrons SP 24-70mm F2.8 Di VC USD.

- Det føles som et sant profesjonelt objektiv og at autofokus, bildestabilisering og bildekvalitet har profesjonell ytelse. Et objektiv du kan stole på, enten du fotograferer som levebrød eller for fornøyelsens skyld, skriver EISA.

Sigmas APO Macro 150mm F2.8 EX DG OS HSM ble årets makro-objektiv.

- Sigma APO Macro 150mm F2.8 EX DG OS HSM er blant de beste makroobjektivene på markedet. Kombinasjonen av lang brennvidde, og med den god arbeidsdistanse mellom objektiv og motiv, høy skarphet selv ved største blender og optisk bildestabilisator gjør det perfekt til å fange øyenstikkere, sommerfugler og andre sky insekter med håndholdt kamera.

Panasonics LUMIX G X VARIO 12-35mm F2.8 ASPH ble beste objektiv for kompakte systemkameraer.

Pris til Lightroom 4
I tillegg ble Adobe Photoshop Lightroom kåreet til årets fotoprogram.

- Adobe Photoshop Lightroom 4 utgjør en omfattende verktøykasse for å organisere, fremkalle og publisere digitale bilder. Den nye versjonen kan frembringe detaljer i skygger og høylys i en grad vi hittil ikke har sett, og avansert justere bildene både lokalt og over hele bildeflaten.

Mer om EISA Awards på www.eisa.eu
 - Canon 5D Mark III
Canon 5D Mark III
European Advanced SLR Camera 2012-2013
 - Fujifilm X-Pro 1
Fujifilm X-Pro 1
European Professional Compact System Camera 2012-2013
 - Nikon D800
Nikon D800
European Camera 2012-2013
 - Sigma APO Macro 150mm F2.8 EX DG OS HSM
Sigma APO Macro 150mm F2.8 EX DG OS HSM
European Macro Lens 2012-2013

Varsle Foto.no
Som innlogget kan du kommentere artikler.
Artikkelkommentarer
Lars A G.
Skjønner ikke helt at de annonserer vinnere av perioden 2012-13 før den er omme.
26.8.2012
Roger K.
Man kan vel si til produsenter av fotoutstyr omtrent det samme som Rolv Wesenlund sa til sine skuespillerkollegaer etter å ha mottatt en pris; "Slapp av, alle får...:-)"
15.8.2012
Eller kommenter via Facebook:
Åpne uskalert versjon i eget vindu