Oslobilder i et tastetrykk

Onsdag 29. august utvides oslobilder.no med nye institusjoner, flere bilder og høyere kvalitet.
– Målet er at alle historiske bilder fra Oslo skal ligge på oslobilder.no uavhengig hvor de er fra, sier Kristin M. Gaukstad i en pressemelding. Gaukstad er prosjektleder for oslobilder og leder samlingsavdelingen på Oslo Museum.

Oslobilder.no ble opprettet i 2010 som et samarbeid mellom Oslo Museum og Oslo byarkiv. Nå er nye og tunge fotobevaringsinstitusjoner inkludert i Oslobilder: Arbeiderbevegelsens arkiv og bibliotek, Dextra photo, Norsk Folkemuseum, Norsk Teknisk Museum, Telemuseet, og Universitetsbiblioteket i Bergen.

– Tilgjengeligheten til billedarkivene øker selvfølgelig når bildene kommer på nett, men målet er at folk skal bruke bildene, forteller Gaukstad videre i pressemeldingen. - De aller fleste bildene har såkalte «Creative Commons» delingslisenser, som betyr at bildene enkelt kan benyttes på blogger, nettsider, presentasjoner og i skoleoppgaver. Skal du ha en større utskrift av bildene må du nok fortsatt ta kontakt med den enkelte institusjon, men det kan du enkelt gjøre gjennom oslobilder-portalen.

Oslobilder.no er en nettside/portal med historiske bilder fra Oslo. Den ble etablert i 2010 og teller i dag 8 institusjoner: Arbeiderbevegelsens arkiv og bibliotek, Dextra photo, Norsk Folkemuseum, Norsk Teknisk Museum, Oslo byarkiv, Oslo Museum, Telemuseet, og Universitetsbiblioteket i Bergen. Arkivet inneholder over 100.000 historiske bilder fra 1850-2011.

oslobilder.no
Åsmund Lindal/Oslo Byarkiv - Utedo Grønland1984
Utedo Grønland1984
Åsmund Lindal/Oslo Byarkiv

Varsle Foto.no
Som innlogget kan du kommentere artikler.
Artikkelkommentarer
Ingen har kommentert denne artikkelen enda
Eller kommenter via Facebook:
Åpne uskalert versjon i eget vindu