John Stezaker fikk Deutsche Börse Photography Prize 2012

Prestisjetung fotopris til britiske John Stezaker.
Det var for en utstilling på Whitechapel Gallery i London i fjor vår, at John Stezaker i går kveld ble tildelt en av fotografiets mest verdifulle priser. Utstillingen dreide seg rundt vårt forhold til bilder, og besto av collager av gamle fotografier og illustrasjoner. Ved å klippe og lime sammen bilder fra magasiner, bøker, postkort og filmer, har Stezaker søkt å skape nye meninger med bildene, skriver britiske The Photographers' Gallery, som deler ut prisen, i en pressemelding.

- Har klart å gjenopplive mysteriet
Stezaker har drevet som fotograf i over tredve år, og juryen nevner hans lange karriere og store innflytelse som en del av grunnen til at han får prisen.

- Stezakers arbeid har hatt innflytelse på en ny generasjon med bildeskapere som har blitt inspirert av hans usvikelige engasjement for sin praksis. Innenfor bredden av dagens bildeflyt, har Stezaker klart å gjenopplive kraften og det forbløffende mysteriet som er iboende i fotografiet ved å bruke tradisjonelle fotografiske strategier, spesielt collage, uttaler juryleder Brett Rogers i en pressemelding.

Deles ut årlig
Deutsche Börse Photography Prize deles hvert år ut til en fotograf som har utgitt eller utstilt et verk som har hatt spesiell betydning for fotografiet i Europa i året som var. Prisen består av £30 000, eller nærmere 300 000 kroner.

De andre nominerte til årets pris var Pieter Hugo, Rinko Kawauchi og Christopher Williams. Tidligere vinnere inkluderer Jim Goldberg, Paul Graham og Esko Männikkö.

Utstillingen Deutsche Börse Photography Prize 2012 med alle de fire nominerte fotografenes arbeid henger på Photographers' Gallery i London frem til 9. september, hos Deutsche Börse i Frankfurt fra 14. september til 25. oktober og på C/O Berlin fra 3. november til 13. januar.
John Stezaker - Betrayal (Film Portrait Collage) XVIII, 2012
Betrayal (Film Portrait Collage) XVIII, 2012
John Stezaker
Courtesy of the artist and The Approach, London

Varsle Foto.no
Som innlogget kan du kommentere artikler.
Artikkelkommentarer
Carsten W.
Jeg liker bildene.
Men her er vi rett inni et elskede spørsmål: Hva er fotografi og hva er bildeskaping med hjelp av fotografi?
;)
4.9.2012
Eller kommenter via Facebook:
Åpne uskalert versjon i eget vindu