Dokumentarjuryen på plass

Espen Rasmussen, Linda Næsfeldt og Chris Maluszynski sitter i juryen for femte runde av Årets fotograf 2012.
Årets Fotograf 2012 er et samarbeid mellom Japan Photo, Cyan :galleri og foto.no og går over seks runder i hele 2012.

Femte og nest siste runde av konkurransen Årets fotograf 2012 er nå åpen for innsending. Temaet er Dokumentar, og vi ber om en serie på 3-8 bilder. Med oss i juryen denne gangen har vi Espen Rasmussen, Linda Næsfeldt og Chris Maluszynski.

Nærhet og gode historier
Rasmussen jobber som bildesjef i VG, i tillegg til egne prosjekter. Han har vunnet priser i konkurranser som World Press Photo, Årets bilde og POYi. I fjor ga han ut sin første bok, Transit, et prosjekt som også ble stilt ut på Nobels Fredssenter. Han var også fjorårets Nobels Fredspris-fotograf. Rasmussen nevner bildespråk og originalitet som viktige punkter.

- Jeg ser etter nærhet og at fotografen har et godt bildespråk, et bildespråk som skiller seg litt ut. Det må være en original og god historie, som ikke er manipulert, sier han.

Linda Næsfeldt jobber som bildesjef i Dagens Næringsliv. Hun har vunnet flere priser for sine bilder i løpet av de siste årene, blant annet i konkurransen Årets bilde, og hun var fredspris-utstiller i 2006. Også hun nevner nærhet som en viktig faktor når hun juryerer.

- Jeg er på utkikk etter en bildeserie med nærhet, innlevelse og et personlig utrykk. Historien må engasjere eller begeistre følelsemessig.

Chris Maluszynski har jobbet som fotograf for en rekke av Sveriges største medier siden 1995. Han er leder for det skandinaviske fotobyrået Moment, som han var med å grunnlegge for ti år siden, og er i dag bosatt i Norge. I sommer reiste han Skandinavia rundt med sine kolleger i Moment på jakt etter den skandinaviske identiteten.

- Jeg ser etter nærhet, kontakt og respekt for menneskene som skildres. Hovedoppgaven for oss som fotografer er å bygge opp tillit hos de mennesker vi møter, så de inviterer oss inn i sine liv og "glemmer" at vi fotograferer. I tillegg ser jeg etter velfortalte historier som viser fotografens engasjement og kunnskap om bildevalg/redigering. Teknikken kommer sist.

Om Årets fotograf 2012
Årets fotograf 2012 går over seks runde gjennom hele året. Dette er nest siste runde av konkurransen, og vinnerne i hver runde får poeng som de tar med seg videre. Fotografen som har flest poeng på slutten av året, får pro-utstyr fra Japan Photo til en verdi av 100 000 kroner, samt en utstilling på Cyan: galleri produsert av Japan Photo XXL. Rundevinnerne får et gavekort på bildeprodukter fra Japan Photo til en verdi av 5000 kroner, mens andreplassen får et gavekort på 3000 kroner.

Nytt av året er at det skal lages en fotobok med alle vinnerbildene. Alle inntekter fra salg av denne boken går til et veldedig formål valgt av Årets fotograf 2012.

Fristen for å delta i denne runden er 15. oktober.

Les mer om Årets fotograf 2012 og hvordan du deltar på konkurransesiden.

Årets Fotograf 2012 er åpen for alle sølv- og gullmedlemmer av foto.no.

Les også:
Vinneren av 'Reise' kåret
Vinneren av 'Natur' kåret
Vinneren av 'Miljø' kåret
Vinneren av 'Fritt' kåret
 -
 -
 -

Varsle Foto.no
Som innlogget kan du kommentere artikler.
Artikkelkommentarer
Ingen har kommentert denne artikkelen enda
Eller kommenter via Facebook:
Åpne uskalert versjon i eget vindu