Ble Norgesmester i undervannsfoto

NM i undervannsfoto ble avholdt i helgen. Vidar Skålevik ble kåret til Norgesmester for tredje gang.
Det årlige Norgesmesterskapet i undervannsfoto ble arrangert utenfor Ålesund i helgen. 10 undervannsfotografer kjempet i fem kategorier, med temaene normal/vidvinkel med dykker, normal/vidvinkel naturbilde uten dykker, makro/nærfoto, fiskeportrett, og en temakategori der temaet var ”over/under”.

- Områdene rundt Ålesund er et eldorado for sportsdykkere, med kort avstand til varierte dykkesteder. I år har den sterke vinden bydd på litt problemer for arrangørene, da bølger og strøm kan medføre en sikkerhetsrisiko, samt at det gjør sikten under vann dårligere. I Skodjestraumen fant deltakerne imidlertid både le og klar sikt, skriver Torkel Rønningen fra Norges Dykkeforbund i en pressemelding.

Norgesmester for tredje gang
Vidar Skålevik stakk av med seieren, etter å ha vært blant de tre beste i alle kategorier, med en tredjeplass, tre andreplasser og en førsteplass. Førsteplassen fikk han i kategorien Makro med et bilde av en frynsesnegl som sitter på en sjøpølse.

- Da jeg fant den, så jeg et stort potensiale i motivet og prøvde mange ulike varianter mens sneglen snek seg rundt omkring. Fra jeg begynte å ta bilder til jeg tok det siste bildet gikk det 20 minutt og jeg hadde tatt over 50 eksponeringer, forteller Skålevik til foto.no.

Den 34 år gamle sikkerhetsingeniøren med daglig virke i oljebransjen, har dykket siden 1994 og fotografert under vann siden 2000. Siden da har han vunnet NM i undervannsfoto tre ganger, i 2006, 2008 og 2012. Han representerte Norge i VM i Sør-Korea i 2009 og etter seieren i årets NM håper han på muligheten til å representere Norge i VM på Cuba i 2013.

Håper flere vil delta
Tre seire til tross, Skålevik er allikevel ydmyk med tanke på den nylig ervervede tittelen.

- Jeg vet at det ofte er snakk om marginer som skiller de beste bildene, og noen ganger har juryen samme smak som meg, mens andre ganger ikke. Jeg går derfor ikke å slår meg på brystet som Norgesmester. Det viktigste er å ha det sosialt sammen med likesinnede uv-foto nerder med dykking og fotografering, sier han og oppfordrer samtidig flere til å delta på arrangementet i fremtiden.

- NM er en fin anledning til å få vist frem bildene sine. For nye undervannsfotografer vil jeg anbefale og delta. Det er en fin anledning til å plukke opp noen triks for å bli en flinkere fotograf.

Bjørnar Nygård fikk andreplassen, mens Magnus Tornes kom på tredje.
Vidar Skålevik -
Vidar Skålevik
1. plass Makro

Varsle Foto.no
Som innlogget kan du kommentere artikler.
Artikkelkommentarer
Ingen har kommentert denne artikkelen enda
Eller kommenter via Facebook:
Åpne uskalert versjon i eget vindu