Canon lanserer 6D

Nytt digitalt speilrefleks fra Canon med fullformatbrikke, integrert Wi-Fi og GPS.
Canon har i dag lansert nytt kamera og ny modell i EOS-serien. Av Canons fullformatkameraer blir dette det letteste og minste i størrelse. Kameraet er 144,5 x 110,5 x 71,2 mm og veier 770 gram. Deler av kamerahuset er fremstilt i magnesium og kameraet er støv- og dryppsikkert.

Canon 6D er utstyrt med en nyutviklet 20,2 megapikslers fullformat CMOS-sensor. ISO-området er fra 100-25600, og kan utvides til 50 til 102400. Et nytt 11-punkters autofokussystem er også utviklet til kameraet. Prosessoren i kameraet er en DIGIC 5+, skjermen på er en 7,7cm Clear View LCD-skjerm og skuddtakten er på 4,5 bilder i sekundet.

- EOS 6D er fullpakket med avanserte funksjoner som gjør det enklere å ta imponerende landskaps- og portrettbilder. HDR-programmet fanger opp både lyse og mørke partier i vanskelige lysforhold, mens funksjonen for multieksponering lar deg sette sammen opptil ni ulike eksponeringer til ett bilde i kameraet, noe som gir en dramatisk effekt i det endelige bildet. En stille fokusinnstilling lar deg ta naturlige portrettbilder eller bryllupsbilder på en diskré måte, og med elektronisk vater i søkeren og på LCD-skjermen, er det slutt på bildekomposisjoner med skjeve horisonter, skriver Canon i en pressemelding.

To nye funksjoner som nå lanseres i Canon 6D har vært etterlengtet i lang tid. 6D lanseres med integrert Wi-Fi-tilkobling. Bilder kan overføres trådløst til eksterne lagringsenheter, skrives ut direkte på en Canon-skriver med Wi-Fi og bilder kan for eksempel lastes direkte opp til Facebook. I tillegg kan 6D kobles til en smarttelefon som kan brukes til å fjernbetjenne kameraet.

Med integrert GPS-funksjon i kameraet lagres stedsinformasjon i bildefilen.

EOS 6D vil være tilgjengelig i desember og ha følgende anbefalte utsalgspriser inkl mva:
EOS 6D kamerahus kr 16.999,- og EOS 6D 24-105 kit kr 23.999,-


Kilde: Pressemelding
Canon -
Canon
Canon -
Canon

Varsle Foto.no
Som innlogget kan du kommentere artikler.
Artikkelkommentarer
Mikael S.
Men husk en ting:) Jeg bare fyrer litt opp her:P Jeg er glad i både Nikon og Canon og synes dei er gode på hver sin måte. Men jeg synes det er litt komisk å se når produsenter som Olympus og Sony kommer med så gode greier at dei presser Nikon og Canon til å slippe litt mere på bildekvalitet litt kjappere en dei liker å gjøre, og dei blir tvungen til å komme med mindre og mindre kamerahus, siden det er det folk vil ha. Siden Olympus og Sony er litt frempå på dette området, så må nesten Canon og Nikon hive seg på dei også, selv om at dei går seg selv i næringa med tanke på sine svindyre fullformatkameraer som er store som noen melkekartonger:P
3.10.2012
Jan S.
Hmmm....
Google er din venn -dette er bare noe av det som er skrevet om dette:
http://fstoppers.com/editorial-can-sonys-digital-imaging-...re-profits

http://www.reuters.com/article/2012/08/09/us-olympus-earn...7V20120809

(og mer finnes det sikkert)

Min logikk var dette: I og med at Nikon og Canon går bra, og bare motvillig har begitt seg inn på "speilløs"markedet - tolker jeg det slik at "speilløs"-segmentet (som Olympus og Sony dominerer uten å få det til å gå rundt økonomisk) har en lavere fortjeneste enn resten - kall det proff/semiproff/folk med dyre hobbyer-markedet om du vil. Når jeg sier "proff", mener jeg både de som er det (lever av det) og de som ikke er det (er villige til å betale de samme summene)

Merk at jeg har ikke nilest Canon eller Nikons årsrapporter da jeg ikke akkurat synes dette er kjempespennende lesning..... så jeg vet ikke detaljer om marginer etc, annet enn at jeg har observert at de er flinke til å ta seg betalt :)

Igjen : dette har *ingenting* med bildekvalitet/systemkrig å gjøre (og etterhvert ingenting med Canon 6D å gjøre i hvert fall!) - det er bare mine betraktninger rundt hva det virker som om markedet vil ha vs. hva produsentene tror markedet vil ha.......jeg har mine tvil om speilløse vil selge nok (utenom Japan) til å vippe det tradisjonelle speilreflekskameraet (crop eller fullformat) av tronen og brukte Olympus' og Sonys dårlige økonomiske situasjon som argument for dette synet. At TEKNOLOGIEN bak kommer til å erstatte det mekaniske speilet på sikt - det tror jeg absolutt, men kanskje i en annen form (og sannsynligvis først når de to store slutter å produsere den siste speilrefleksmodellen).

For å bringe saken tilbake til 6D - et gjesp av et kamera kanskje, og ikke noe som jeg vurderer (så rik er jeg ikke). Vet du hva, dette (og D600) tror jeg kommer til å selge likevel. Marked er noe rare greier...
3.10.2012
Mikael S.
Med fotografer så mente jeg proffstudioer;) og ikke amatørmarkedet.
3.10.2012
Mikael S.
Jeg savner fortsatt belegg for uttalelsen om at Sony og Olympus går med dundrende underskudd, og jeg kunne også vært interessert i få vite med deg hvor du har fått vite at hovedprofitten til Nikon og Canon ligger i proffmarkedet. Det er nemlig ikke slik at alle fotografer satser på fullformat skal du vite, jeg tror faktisk at det er omtrent 50% som gjør det. Hvor mange privatkunder som satser på fullformat er jeg ikke sikker på, men jeg kan tenke meg kansje 5% Uansett om 80% av alle verdens fotografer satset på fullformat, viss vi bare skal ta et tall ut i luften, så vil dette utgjøre bare en dråpe i havet i forhold til amatørmarkedet, som er betyydelig større på verdensbasis.
3.10.2012
karin s.
bra;)
3.10.2012
Jan S.
Mikael, det jeg prøver å få fram, og som kanskje ikke var helt tydelig i måten jeg formulerte meg på, er at profitten innen fotosegmentet hovedsaklig ligger i "proffmarkedet", dvs. speilrefleks og objektiver fra hovedsaklig Canon og Nikon, ikke i hobbymarkedet som speilløse fortsatt konkurrerer i.
Hobbymarkedet er et marginalprofittmarked, og C+N tar mye av dette markedet også på merkevaren alene. Den dagen Olympus og Sony klarer å overbevise proffmarkedet om at det de lager er "proft", da kommer pengene og markedsandelene også. Slik det er i dag er det (dessverre?) kun de gamle traverne som regjerer dette. Dette har ingen ting med bildekvalitet å gjøre, jeg har ikke tenkt å starte en håpløs diskusjon om hvem som er best. For alt jeg vet kan det hende Olympus "gruser alt", men jeg er ikke (eller burde ikke være) hovedmålgruppen for Olympus om de ønsker å tjene penger.
3.10.2012
Mikael S.
Har du noe belegg for denne uttalelsen din Jan Sunde? Olympus har hatt litt motvind siste årene ja, men Sony er et av dei selskapene som er rikest, og har økonomi/evne til å kunne ligge et hestehode forran konkurentene. Nå er det nye OM D-E kameraet fra olympus er et fantastisk kamera som gruser alt fra Canon og Nikon i samme prisklasse.
2.10.2012
Jan S.
Både Sony og Olympus går jo med DUNDRENDE underskudd, så den HELT store suksessen kan vel ikke de nye "speilløse" være, eller ? Enig i at det er framtida, men foreløpig er det kompakt eller speilrefleks som gjelder.
2.10.2012
Torbjørn V.
Dette frister mer enn både Canon Eos 5d MkIII og Nikon D800. Pris og moderate 20 mp (kunne godt vært bare 15-16 mp for min del) virker fornuftig. Tror dette kan bli en storselger. Om ikke lenge vil vi nok se FF-hus på størrelse med f.eks 550D o.l. nice. En Sony RX1 med innebygd optisk søker frister ennå mer...;-)
18.9.2012
karin s.
tviler på om de har konkurranse akkurat der, det er fortsatt forskjell,og det bør det og være,ganske stor og, samtidig er det jo opp til hver især hva og hvilken produsent man liker og trives med, ikke alle bytter ut når det kommer nytt;). dette har jo med hva som sitter i fingrene og hva man vet man får ut av det man kjenner.
18.9.2012
Mikael S.
Nå spyr kameraprodusentene ut slike hus i vildens sky for å tjene inn penger... Det er vel slike produsenter som Sony og Olympus Fujifilm som nå truer gigantene Canon og Nikon med mindre kamerahus og med en bildeteknologi som er på høyde med Nikon og Canon sine beste kameraer. Alle som er oppegående vet at Nikon og Canon bare slipper litt og litt hele tiden, og melker markedet for penger.
18.9.2012
Thor T.
Dette kamera trenger jeg.
17.9.2012
SveinM M.
Tja, et sånn "trekke likegyldig på skuldrene til, kamera" kanskje! Større tro på D600 egentlig...
17.9.2012
kent a.
mer kryssensorer og flere bilder i sekundet, og kameraet hadde vært perfekt.
17.9.2012
jørgen h.
Nå starter kappløpet og så blir det masse av billige canon og nikon fullformat kameraer tilsalgs -finnes dennes modellen med dekktryksmåler også!
17.9.2012
Ernst V.
Det frister med innebygget GPS! Ellers klarer jeg meg vel med mitt 5D Mark II en stund til.
17.9.2012
karin s.
var det nr 4 hus i siste halvår i år???
17.9.2012
Eller kommenter via Facebook:
Åpne uskalert versjon i eget vindu