Oslo Fotomaraton stiller ut

I august samlet 140 deltakere seg for å fotografere 12 temaer på 12 timer. De resulterende 1560 bildene kan sees på utstilling fra i kveld.
140 deltakere mellom 7 og 70 år stilte til start da Oslo Fotomaraton ble arrangert en lørdag i august. I løpet av 12 timer fikk de utdelt 12 temaer som skulle løses fotografisk. 130 deltakere fullførte, og de resulterende 1560 bildene vises på veggene på Galleri Neuf fra i kveld.

- Bildene viser med stor tydelighet at alt avhenger av øyet som ser. Det samme temaet tolkes vidt forskjellig av ulike fotografer, forteller Anders B. Bisgaard, som arrangerer fotomaratonet sammen med Terje Abusdal, til foto.no.

Utfordret deltakerne
Temaene som ble delt ut besto for det meste av mer eller mindre abstrakte enkeltord som myk, grønn, rund og mørke.

- I tillegg ville vi pushe deltakerne når det gjaldt å spørre folk de ikke kjenner om å få ta bilde av dem, noe vi vet er en barriere for mange som fotograferer. Dette gjorde vi gjennom oppgaven "portrett av en fremmed", som ble løst på mange spennende måter.

Mikkel McAlinden og Marie Sjøvold har kåret de tre beste bildeseriene og de tre beste enkeltbildene som ble tatt under maratonet. Vinnerne annonseres under åpningen i kveld.

- Vinnerne har klart å kombinere særpreg i det fotografiske uttrykket med originale fortolkninger av temaene. Humor er et stikkord for mange av vinnerbildene, sier Bisgaard.

Fotoprosjekt i Colombia
En del av deltakeravgiften til årets maraton gikk til å finansiere et fotokurs for internt fordrevne flyktninger i Colombia, som Oslo Fotomaraton starter opp denne høsten i samarbeid med Bistand for barn. Med over 10 000 innsamlede kroner, kan barna glede seg til mange timer i fotografi.

- Det betyr 200 skoletimer i foto valgfag for internt fordrevne flyktninger - et prosjekt vi gleder oss til å følge videre og se hva som kommer ut av.

Utstillingen åpner onsdag 26. september kl. 19-23 på Galleri Neuf, som ligger i studenthuset Chateu Neuf på Majorstua. Den holder også åpent 27-28. september kl. 18-22. Mer info på blanko.no/fotomaraton
Terje Abusdal -
Terje Abusdal
De to yngste deltakerne på Oslo Fotomaraton.
Wenche Engebrethsen -
Wenche Engebrethsen
Jan Erik Hermansen -
Jan Erik Hermansen

Varsle Foto.no
Som innlogget kan du kommentere artikler.
Artikkelkommentarer
Ingen har kommentert denne artikkelen enda
Eller kommenter via Facebook:
Åpne uskalert versjon i eget vindu