Fotouke i Arendal

Fra onsdag og i 11 dager gjøres Arendal om til en fotoby.
Fotouka 2012 arrangeres av Arendal Fotoklubb med utstillinger, foredrag (av blant annet Roger Brendhagen og Johnny Haglund), kurs, fotovandringer og fotoshoot.

- Vi gjør dette for å vise fram foto og vår egen klubb, men også for å skape litt engasjement hos alle som sitter hjemme med (dyrt) kamera, men ikke helt tør ta skrittet ut å melde seg inn i klubben. Med unntak av fotokurset, så er alt gratis og åpent for alle. Fotokurset er også åpnet for alle, og beregnet på nettopp de som vil komme seg vekk i fra "auto", forteller Vidar Hoel i Arendal Fotoklubb.

3 utstillinger vises under fotouken. Hovedutstillingen er på Arendal Bibliotek, en utstilling der 27 av medlemmene i Arendal Fotoklubb har bidratt med hvert sitt bilde. Etter fotouka vil bildene overføres til Nasjonalforeningen for Folkehelsen, og de vil stille bildene ut på deres forskjellige lokasjoner rundt om i fylket.

Den andre utstillingen er "Tea i tanga", eller sagt på bokmål: "Sørlandssommer". Utstillingen består av 16 bilder tatt av medlemmene i klubben, satt sammen til en stor kollasj på 160x200cm, og vil henge på byens kjøpesenter, Arena Amfi. Tanken bak utstillingen er: "Foto/Kunsten til folket".

- De siste utstillingene er såkalt spotutstillinger, der hvert medlem selv bestemmer om de vil bidra med bilder eller ikke. Disse er mye friere med tanke på størrelse og utforming, men tema er "Arendal". Disse blir hengt på noen av byens kafeer, samt M/S Kolbjørn, en personferge som kjører mellom noen øyer i Arendal.

Det er første gang fotouka arrangeres. Målet er å tilby lignende arrangementer også i fremtiden.

- Målgruppen er de som er nysgjerrig på foto! Vi i klubben er alle glade amatører, og det er likesinnede som er vår primære målgruppe. Men vi ønsker selvfølgelig alle velkommen, og håper vi har et program og opplegg som vil passe også de som er mer, eller mindre, fotointeressert.

Fotouka åpnes onsdag 3. oktober i Arendal Bibliotek klokken 18 av ordfører Einar Halvorsen.

Mer info og program
Vidar Hoel - Tea i tanga
Tea i tanga
Vidar Hoel
Lars Albert Albertsen -
Lars Albert Albertsen

Varsle Foto.no
Som innlogget kan du kommentere artikler.
Artikkelkommentarer
Ingen har kommentert denne artikkelen enda
Eller kommenter via Facebook:
Åpne uskalert versjon i eget vindu