Utstilling
Innholdet i denne artiklen er ikke redaksjonelt

Kampen for skjønnhet i Tromsø

Higen etter kroppslig perfekthet har blitt religion, ikke bare i vesten. Noe av dette har den London-baserte fotografen Zed Nelson dokumentert i 18 land på fem kontinenter.
Over en periode på fem år har den Londonbaserte fotografen Zed Nelson besøkt 18 land, fordelt på fem kontinenter. Her fotograferte han kosmetiske kirurger, skjønnhetsprinsesser og kroppsbyggere, så vel som alminnelige tenåringer, husmødre og forretningsmenn. Det har blitt til utstillingen LOVE ME som vi kan se på Perspektivet Museum til godt over nyttår.

Globalisering
LOVE ME utforsker en ny form for globalisering, der et stadig mer snevert, vestlig skjønnhetsideal eksporteres til oss alle som en universell merkevare. Prosjektet reflekterer et smaksdomene, med store sosiale, psykologiske og økonomiske konsekvenser for den enkelte.

Det perfekte
-Jeg reiser mye og hadde lagt merke til at det ikke kun var stedene som begynte og ligne på hverandre, men også folk, forteller fotografen.
-Skjønnhet er en global industri som årlig omsetter for 160 billioner dollar. Higen etter kroppslig perfekthet har blitt en ny religion. Vi lever i et samfunn som ikoniserer ungdom, hvor de eldre, de estetisk middelmådige og de fete synes å ha blitt visket ut fra de glansede magasinene, fra annonseplakatene og TV-skjermene.

Spørsmål
I en serie av fascinerende bilder, peker LOVE ME på den påtrengende globale skjønnhetsindustrien som skor seg på vår kollektive usikkerhet, forfengelighet og frykt for aldring og isolasjon.
Utstillingen LOVE ME får oss til å stille spørsmål omkring vår egen plass i en kultur som tvinger oss til å dømme andre, og selv blir dømt, på bakgrunn av vårt utseende.

Mer om fotografen: http://www.zednelson.com/
Zed Nelson -
Zed Nelson
Kate, 8 år.
Zed Nelson -
Zed Nelson
Ox kosmetiske kirurg og hans kone Angela. Rio, Brazil.

Varsle Foto.no
Som innlogget kan du kommentere artikler.
Artikkelkommentarer
Rune M.
Syns han er en skuffende dårlig fotograf. Bildene er oppstilte, endimensjonale, uten bevegelse, enkle, skakke og skjeve m.m. Jeg kjenner en bråte amatørfotografer som tar langt bedre fotos, og det temaet han har valgt seg er slett formidlet. Dette var totalt uinteressant.
14.10.2012
Eller kommenter via Facebook:
Åpne uskalert versjon i eget vindu