I’ll See You Later I Guess

Med et personlig prosjekt om forholdet sitt til broren stiller Benedikte Olsen ut på Fotografiens Hus.
Tidligere i år vant Benedikte Olsen (f: 1991) Gull i Gullsnitt i kategorien 'eget arbeid' med prosjektet I’ll See You Later I Guess. Som del av premien fikk hun en utstilling på Fotografiens Hus i Oslo som går av stabelen i disse dager.

I'll See You Later I Guess tar for seg en søskenrelasjon som lider av en slags ufrivillig distanse. Selv om både søster og bror ønsker å opprette den relasjonen de begge vet at de trenger, er det noe som gjør det vanskelig for dem. Det handler om å savne noen, selv om du ser dem inn i øynene. Det handler om å håpe, tilgi og forstå.

- Ideen og hele tankeprosessen bak prosjektet startet ved at jeg fikk avstand til alt som tidligere hadde vært livet mitt. Da innså jeg hvilke faktorer som har vært viktige i å forme meg til den jeg er i dag. Det er et svært personlig prosjekt, som har blitt formet av minner og refleksjoner, forteller Benedikte Olsen til foto.no.

Bak prosjektet ligger det mye arbeid og ikke minst følelser.

- Siden ideen og historien er abstrakt, har jeg måttet arbeide intuitivt, noe som har vært særdeles lærerikt og gjort at jeg har utviklet meg mye fotografisk.

Benedikte Olsen Jeg har alltid hatt behov for å uttrykke seg visuelt. Hun har også malt og tegnet, men det var fotografiet som ga henne helt andre muligheter.

- Når jeg ser gjennom bilder jeg har tatt, hender det at jeg forstår meg selv eller de jeg har fotografert bedre. I et fotografi kan man se ting man i virkeligheten ikke legger merke til, fordi alt står stille i et fotografi. Det er avslørende.

Men akkurat nå er det denne avslørende egenskapen hun forsøker å jobbe i mot.

- I stedet for å avsløre noe, prøver jeg å skape mysterier som gjør at betrakteren leter etter svar. Jeg ser på fotografi som en kunstform, en uttrykksform som gir meg mulighet til å observere, forstå og lære.

Olsen er utdannet fotograf ved Bilder Nordic School of Photography.

Utstillingen på Fotografiens Hus henger frem til 28. oktober.
Benedikte Olsen -
Benedikte Olsen
Benedikte Olsen -
Benedikte Olsen

Varsle Foto.no
Som innlogget kan du kommentere artikler.
Artikkelkommentarer
Ingen har kommentert denne artikkelen enda
Eller kommenter via Facebook:
Åpne uskalert versjon i eget vindu