Fotokunst under hammeren

Denne helgen skal et utvalg arbeider fra norske fotokunstnere under hammeren på auksjon i Oslo.
Førstkommende lørdag skal et stort antall verker av norske fotokunstnere auksjoneres bort. Arbeider av fotografer som Dag Alveng, Morten Andersen og Mette Tronvoll er blant bildene som skal under hammeren i en auksjon arrangert av Fotogalleriet i samarbeid med Blomqvist Kunsthandel og Kunstnernes Hus.

- I 2012 feirer Fotogalleriet 35 års jubileum og inviterer samlere, fotoentusiaster og publikum til en auksjon hvor verk av veletablerte norske kunstnere er til salgs, skriver Fotogalleriet i en pressemelding.

Blant verkene som er inkludert i auksjonen er et bilde fra Morten Andersens bokprosjekt Blå skog, et bilde fra Dag Alvengs nye prosjekt Racing og Mikkel McAlindens bilde "Closer". Sistnevnte har fått en estimert verdi på 75000 kroner og er sammen med Mette Tronvolls "Rena 23" det dyreste verket på auksjonen.

Vil skape debatt
Arbeidene i auksjonen er donert av fotografene, og alt overskudd skal gå til Fotogalleriet selv. I en pressemelding skriver galleriet at de med dette vil ta opp situasjonen rundt finansiering av kunstvirksomhet i dag.

- Fotogalleriets auksjon vil forhåpentligvis åpne for en debatt i den norske kunstverdenen om behovet for alternative finansieringsmodeller og starte samtaler om de potensielle goder og risikoer ved å involvere private og forretningsaktører i finansieringen av kunstprosjekter og organisasjoner. Fotogalleriet håper også at auksjonen vil bidra til økonomisk uavhengighet for galleriet og gjøre det mulig å bringe moderne kamerabasert kunst til et bredere publikum, samt styrke galleriets rolle internasjonalt, skriver Fotogalleriet.

Arbeidene i auksjonen har en estimert verdi på 7000-75 000 kroner. Det skal være forhåndsvisning av bildene på Fotogalleriet 30.10-2.11. Auksjonen finner sted lørdag 3. november kl. 19 på Kunstnernes Hus.
Mette Tronvoll - Rena 23, 2006
Rena 23, 2006
Mette Tronvoll
Kjetil Kausland - 1:05, 1.round, Submission (Armbar), 2011
1:05, 1.round, Submission (Armbar), 2011
Kjetil Kausland

Varsle Foto.no
Som innlogget kan du kommentere artikler.
Artikkelkommentarer
Aleksander T.
Jeg syns prissettingen var godt over "stiv" i forhold til bildene i det hele. Er absolutt ingen ekspert, men har sett amatører med bedre/sterkere bilder som knapt får solgt sine.
14.11.2012
Eller kommenter via Facebook:
Åpne uskalert versjon i eget vindu