Bryllupsbilde ga førsteplass

Evangelos Kalogiannidis fikk en førsteplass i International Photography Awards for et bryllupsbilde fra Trondheim.
- Bildet ble tatt under et bryllup jeg ble invitert til for å ta bilder på Skistua i Trondheim på begynnelsen av året. Seremonien fant sted på en flott solrik dag og det var utendørs på balkongen av skianlegget. Det fant sted rett etter at det begynte å snø, noe som skaper en romantisk atmosfære, forteller Evangelos Kalogiannidis, som har bodd, studert og jobbet i Norge i fem år, til foto.no.

Bildet "Cold weather, warm wedding" fikk tildelt førsteplassen i kategorien "People: Wedding Non-Pro" i årets International Photography Awards.

- Det unge paret inspirerte meg i forbindelse med det nydelige landskapet til å lage dette bildet. Jeg ønsket å gi en eventyrfølelse uten at formålet skulle være et typisk bryllupsbilde. Ett enkelt bilde, uten kunstig lys med minimal post-produksjon, men allikevel full av følelser. Dette er grunnen til at jeg valgte å sende dette bildet, sier Kalogiannidis, som har drevet med fotografi i nærmere 15 år og har studert grafisk kunst med spesialisering i fotografi og elektronisk post-produksjon.

I tillegg til førsteplassen, fikk han også en hederlig omtale i kategorien "Fine Art: Nudes Non-Pro" for bildet "Zoi means life".

Fire hovedpriser
Den årlige konkurransen har som mål å "hylle prestasjonene til verdens beste fotografer, å oppdage nye og kommende talenter og å fremme verdsettelsen av fotografiet," skriver arrangørene på sine egne nettsider. 18000 bidrag fra fotografer i 104 land ble sendt inn til årets konkurranse.

Det ble delt ut fire hovedpriser. Årets International Photographer of the Year ble britiske Alinka Echeverria for serien "Becoming South Sudan". Prosjektet ble utført som en del av World Press Photo Joop Swart Masterclass og dokumenterte landet som ble uavhengig 9. januar 2011.

- I ukene som fulgte frem til uavhengigheten fotograferte jeg et sted og et folk i endring - mange returnerte hjem, bygget opp igjen sine samfunn, forsonet store etniske forskjeller og bygget deres identitet som en gjenforent nasjon, uttaler Echeverria.

Prisen består av $10 000.

Ukrainskfødte Viktoria Sorochinski ble kåret til Discovery of the Year for serien "Anna & Eve". Hun har fotografert moren og datteren siden 2005.

- De fanget min interesse da jeg først møtte dem, fordi grensen mellom barnet og den voksne moren var utvisket i en unormal høy grad. Det var ofte vanskelig å se hvme av dem som hadde kontrollen og makten og som lærte essensen av det å være menneske i denne verden, sier hun.

Spanske Fernando Moleres fikk prisen Deeper Perspective Photographer of the Year for serien "Waiting for Justice". Serien handler om mindreårige som soner i Pademba Road fengsel i Freetown, Sierra Leone. Prisen består av $5000.

Mark Bramley ble kåret til Moving Image Photographer of the Year for filmen "Lost in Tokyo". Filmen er laget i løpet av to dager i Tokyo og består av videoopptak og 10 000 bilder satt sammen til en film.

Se alle vinnerseriene i fanen over. Les mer om International Photography Awards på www.photoawards.com
Evangelos Kalogiannidis - Cold weather, warm wedding
Cold weather, warm wedding
Evangelos Kalogiannidis
Førsteplass People: Wedding Non-Pro
Evangelos Kalogiannidis - Zoi means life
Zoi means life
Evangelos Kalogiannidis
Hederlig omtale Fine Art: Nudes Non-Pro

Varsle Foto.no
Som innlogget kan du kommentere artikler.
Artikkelkommentarer
karin s.
likte brudebildet, nydeligt,men likte ikke at trestammen vokser opp av hodet på brudgommen. det er muligt å flytte seg litt til ene siden der.
14.11.2012
Eller kommenter via Facebook:
Åpne uskalert versjon i eget vindu