Hetherington-pris til Fernando Moleres

Den spanske fotografen har fått Tim Hetherington-stipendet for 2012 for et prosjekt om mindreårige som sitter fengslet i Sierra Leone.
Etter at den prisbelønte fotojournalisten og filmskaperen Tim Hetherington ble drept i Libya i påsken 2011, ble det opprettet et stipend i hans navn. Årets pris, som er den andre i rekken, gis til spanske Fernando Moleres for prosjektet "Waiting for an opportunity".

Prosjektet handler om mindreårige som soner i voksenfengslet Pademba Road i Sierra Leone. Moleres følger de mindreårige både mens de soner, men også i livet etterpå gjennom bilder og video.

I juryen satt blant annet Oslo-baserte Marcus Bleasdale fra fotobyrået VII, Carroll Bogert fra Human Rights Watch og Michiel Munneke fra World Press Photo.

- Dette prosjektet legemliggjør Tim Hetheringtons ånd og er et vitnesbyrd om hans arv. Moleres sin oppriktig engasjerte, men underrapporterte sak, forteller om håp og forpliktelse. Det kan skape forandring og gjøre en forskjell, uttaler Munneke i en pressemelding.

Moleres fikk tidligere i høst en pris i konkurransen International Photography Awards for det samme prosjektet.

Tim Hetherington-stipendet skal bidra til å støtte et eksisterende prosjekt innen et menneskrettighetstema. Stipendet består av €20 000 og var åpen for alle profesjonelle fotografer som har deltatt i en World Press Photo-konkurranse mellom 2008 og 2012. 176 fotografer fra 53 land søkte om årets stipend.

Fjorårets stipend ble gitt til amerikanske Stephen Ferry for prosjektet "Violentology: A Manual of the Colombian Conflict", som omhandler konflikten i Colombia.

Se flere bilder på www.fernandomoleres.com
Fernando Moleres/ Panos Pictures/Felix Features / 2012 Tim Hetherington Grant -
Fernando Moleres/ Panos Pictures/Felix Features / 2012 Tim Hetherington Grant
Mohamed Conteh (14) får en dom på tre år i fengsel eller å betale 150 000 leones (ca ?30). Han var siktet for besittelse av en pose marihuana. Uten hjelp fra familie, vil han måtte sone dommen. Freetown, Sierra Leone. 5. februar 2010.

Varsle Foto.no
Som innlogget kan du kommentere artikler.
Artikkelkommentarer
Ingen har kommentert denne artikkelen enda
Eller kommenter via Facebook:
Åpne uskalert versjon i eget vindu