Pressemelding
Dette er en pressemelding! Innholdet i denne teksten representerer ikke nødvendigvis foto.nos syn på innholdet.

Et fotografisk møte med Kjartan Fløgstads diktning

Pål Hermansen gir ut boken "Eld og vatn".
PRESSEMELDING
Ny bok fra Nova Forlag

«Som det jævla lauvet på trea er vi. Først heng vi med og heng på. Så mistar vi taket og dett ned. Så blir vi blåsne omkring, rotlause og jævlige.»

«Før i verda var det så kaldt at det trongst sju gode somrar for å få vekk snøen» .

«Det er berre ein ting, sa han og hufsa i buksene. Som kan samanliknast med å gå dritaren. Å gå inn i eit lite avlukke, aleine, og slippa ei kroppsleg avsondring ned i et svart hol. Det er nett det same du gjer når du avgir stemme. Røysta di, rett i dass».


Hvis du har trodd at Kjartan Fløgstads dikterkunst er alvorlig og lite tilgjengelig, skal du lese denne boka. Her er det hentet korte og lengre småhistorier fra Fløgstads tekster som viser vei inn i en overraskende rik, morsom og ofte rett ut absurd verden. Sentrum i Fløgstads univers er Lovra, en liten industriby på vestkysten av Norge. Stedet minner påfallende om Sauda, stedet der han trådte sine barnesko. Her har vann fra fjellene blitt omgjort til ild i smelteverkets varme hjerte. Tekstene i denne boka har fått selskap av spennende fotografiske dokumenter fra et dagens Sauda som fremdeles lever av og med «eld og vatn». Dessuten presenteres et dykk ned i Saudas hektiske industrihistorie.

Slik sett er boka både et glimrende startpunkt for de som ønsker en lett og ledig innføring i Fløgstads forfatterskap, den er en fotografisk dokumentasjon i Fløgstads ånd, samtidig som den selvfølgelig er uunnværlig for alle som har et forhold til Sauda. Ansvarlig for boka er Pål Hermansen, en av våre mest allsidige og internasjonalt prisbelønte fotografer.

Pål Hermansen
ELD OG VATN
Kjartan Fløgstads Sauda
Kr 398,- ib., 192 sider
Nova Forlag AS
 -

Varsle Foto.no
Som innlogget kan du kommentere artikler.
Artikkelkommentarer
Ingen har kommentert denne artikkelen enda
Eller kommenter via Facebook:
Åpne uskalert versjon i eget vindu