Steinar Figved er Årets fotograf 2012

Med 31 poeng sammenlagt og en hederlig omtale i sisterunden har Steinar Figved gått av med seieren i Årets fotograf 2012 på Foto.no.
Årets Fotograf 2012 er et samarbeid mellom Japan Photo, Cyan :galleri og foto.no og går over seks runder i hele 2012.

Med jurymedlemmer som Johnny Haglund, Pål Hermansen, Karoline Frogner, Bjørn Opsahl, Espen Rasmussen og Hanne Holm-Johnsen har Foto.no kåret Steinar Figved til Årets fotograf 2012.

Steinar Figved sanket poeng i fire av seks runder i årets konkurranse. Med 1 førsteplass, 1 andreplass, 1 fjerdeplass og 1 hederlig omtale endte han opp på 31 poeng sammenlagt. Jan Olav Bredesen kom på andreplass med 25 poeng, mens Ioannis Lelakis tok tredjeplassen med 23 poeng.

Det er en veldig glad fotograf som mottar nyheten på telefon fra undertegnede. Han har vanskelig for å finne ordene til å beskrive dette, men synes det er en stor ære å bli kåret til Årets fotograf 2012.

- Siden jeg fikk mitt første kamera som guttunge har jeg alltid elsket å fotografere. Men jeg har aldri før tenkt at jeg skulle delta i noen konkurranser. Når jeg først gjorde det er det fantastisk morsomt og inspirerende å se at også andre liker bildene mine, forteller Steinar Figved.

Aldri redd for å gå tett på
De siste ti årene har Figved jobbet som reporter og videojournalist i TV 2 Nyhetene.

- Da har jeg gjerne flere minutter eller kanskje en hel time til rådighet når jeg skal fortelle en historie. Som fotograf må en forsøke å finne det ene øyeblikket som kan fortelle den samme historien på 1/60-dels sekund. Det fascinerer meg.

Figved liker best å fotografere mennesker i deres eget miljø. Dette kom klart og tydelig frem i serien ’Alenemamma’ hvor Figved dokumenterte Silje og hennes firlinger. Juryen uttalte at serien var i en klasse for seg.

”Av de innsendte seriene til dokumentarrunden var dette den mest komplette. Vi kommer veldig tett på. Den har nærhet, varme og humor, uten at den romantiserer situasjonen”.

Som fotograf har Figved en klar styrke i det at han liker å komme i kontakt med folk og aldri er redd for å gå tett på.

Steinar Figved er oppvokst på Figgjo i Sandnes kommune. Han var medregissør og fotograf i dokumentaren «Det er deg vi er glad i» som ble sendt på Dokument 2 i september 2012. I 2010 vant han SKUP-prisen for reportasjeserien «Eldrebløffen» på TV 2. Han har tidligere jobbet som frilansfotograf i Rogalands Avis.

Utstilling i premie
Som Årets fotograf 2012 vinner Steinar Figved en egen separatutstilling på Cyan :galleri i Oslo. Han får også et gavekort på pro-produkter hos Japan Photo til en verdi av 100.000 kroner.

Boken Årets fotograf 2012
I samarbeid med Japan Photo vil det bli produsert en fotobok med et utvalg av de premierte bidragene. Inntektene av boken vil gå til et veldedig formål valgt av Steinar Figved. Boken vil bli tilgjengelig for salg gjennom egen webshop. Alle premierte fotografer får tilsendt et gratis eksemplar av boken.
Steinar Figved -
Steinar Figved
Steinar Figved -
Steinar Figved
Steinar Figved -
Steinar Figved

Varsle Foto.no
Som innlogget kan du kommentere artikler.
Artikkelkommentarer
Julie K.
Jeg elsker bildet av "Andemor på tur" med alle barna på rekke med egne vogner. Jeg har selv en fireåring med rosa dukkevogn, og det bildet var så utrolig sjarmerende, jeg tenker på det til stadighet.
7.1.2013
Anne Gunn P.
Vel fortjent, gratulerer! Jeg var på samme workshop som Steinar i fjor (Morten Krogvold) og jeg kjenner igjen et av bildene.En dyktig fotograf!

Mvh
Anne Gunn Pedersen
5.1.2013
Ulla Elisabeth A.
Vi mennesker er ulike også måttet gjelder fotografering.. Før kunne jeg ta bilder av alt mulig slik som disse bildene, men har aldri trodd at det skulle kunne gis noen pris til sånt! Men, sånn er det og fint er det, men må innrømme at jeg ble overrasket.
Ulla
28.12.2012
Eller kommenter via Facebook:
Åpne uskalert versjon i eget vindu