Carsten Arnholm er gått bort

Amatørfotograf og foto.no-medlem Carsten Arnholm (83) døde 1. januar etter noen års kamp mot sykdom.
Carsten Arnholm var en av de første som ble medlem på foto.no. For nettstedet ble han raskt en stor ressurs, og det er få som har hjulpet så mange andre fotointeresserte med kunnskap og tips som Carsten Arnholm. På diskusjonsforumet la han inn rundt 24.000 kommentarer, mens på bildekritikken og galleriet la han inn rundt 14.000 kommentarer. Tallene imponerer, men det som imponerer enda mer, er hva som ligger bak disse tallene. Carsten tok en rekke fotografer og fotointeresserte under sine vinger. Han delte av sin kunnskap, han veiledet, han inspirerte. Han brukte enormt mye av sin tid på å hjelpe og støtte andre. Selv uttrykte han at han levde og åndet for forumet.

Carsten Arnholms betydning for foto.no er stor. Det er medlemmene som er foto.no. Uten ressurser som Carsten Arnholm ville aldri nettstedet ha vært det det er i dag. Arnholm har kritisert. Han har støttet. Jeg har truffet Arnholm ved et par anledninger, jeg har pratet med han på telefon en rekke ganger. Han har gitt meg ris og han har gitt meg ros. Han har vært direkte og ærlig. Vi har vært uenige. Vi har vært enige. Aldri har jeg opplevd opplevd disse tilbakemeldingene som noe annet enn et brennende engasjement for at foto.no skulle være så bra som mulig. At det skulle bli bedre og bedre.

Carsten Arnholm startet å fotografere da han var 9 år gammel. Han fotograferte familien og venner med et gammelt bokskamera. Stoler og bord tok jobben som stativ. Da han var 20 år og i årene fremover bodde han i mørkerommet. Først på Blindern, hvor han også studerte juss, og senere hos Oslo Kamera Klubb som kunne stille med bedre mørkeromsfasiliteter.
Av fotografiske inspirasjonskilder trakk Arnholm frem Ernst Haas, Erich Solomon, Jerry Uelsmann og Ansel Adams.

Med sin tro på at godt håndverk og kunnskap til den tekniske siden av fotografering skulle være en selvfølge, omfavnet Arnholm det digitale fotografiet da dette gjorde sin inntreden. Han ble raskt en stor erfarings- og kunnskapsmessig ressurs. Og, som allerede nevnt tidligere, delte han gladelig dette med andre. Han holdt kurs i digital fototeknikk og reiste rundt til forskjellige fotoklubber for å holde foredrag og vise bilder.

Helt til det siste viste Arnholm en ustoppelig optimisme. Med sine venner diskuterte han neste fototur. Han viste bilder. Han brydde seg.

Carsten Arnholm bisettes i Slemmestad kirke fredag 4. Januar klokken 11.00.
Kjell Sigurd Strandenæs - Carsten Arnholm
Carsten Arnholm
Kjell Sigurd Strandenæs
Carsten Arnholm -
Carsten Arnholm

Varsle Foto.no
Som innlogget kan du kommentere artikler.
Artikkelkommentarer
Lennart H.
Tack Carsten för alla givande fototräffar i Arvika. Vila i frid.
Dina vänner i Naturfotograferna Arvika
gm Lennart Halvarsson
16.1.2013
Mikael L.
Vila i frid. Tack för alla tips och konstruktiva kommentarer här och på mail.
6.1.2013
Helge S.
Hvil i fred! Takk for all deling av fotoglede i OKK. Du var en ukuelig læremester!
6.1.2013
Tomas W.
Takk Carsten, for de mange fruktbare og berikende diskusjonene med deg her på forumet og for de mange oppklarende artiklene dine. Takk for det åpenhjertige møte med deg på BioFoto for et år siden. Takk for all kunnskapen du har delt med meg.


...Hvil i fred...
5.1.2013
Berit G.
Takk for bekjentskap i OKK, og takk for besøk/foredrag (med Gro) i Toten Fotoklubb. Hvil i fred
5.1.2013
Lasse H.
Takk for mange hyggelige turer ved Østensjøvannet, hvil i fred
4.1.2013
Per R. G.
Du var god til å lære bort hvil i fred
4.1.2013
Glenn Ove B.
Møtte deg ved Østensjøvannet hvor du med glede gav meg noen foto tips.

Hvil i fred
4.1.2013
Øistein T.
Dette var en trist nyhet.

Jeg har fått mange gode tips av Carsten på forumet her på foto.no (for noen år tilbake), han var alltid rask med å dele sin erfaring og kunnskap dersom man hadde spørsmål. Imponerende aktiv på internet til tross for sin alder. Takk Carsten, dine bilder har også vært til stor inspirasjon.

Hvil i fred.
4.1.2013
Martin H.
Hvil i fred. Takk for diskusjonene og enig/uenighetene.
3.1.2013
Jon Petter M.
Jeg kjente deg ikke personling, men takker for inspirasjon og hjelp ved flere anledninger på fotoforum og bildekritikk. Hvil i fred.
3.1.2013
Svein O.
Takk for all hjelp. Hvil i fred
3.1.2013
Eller kommenter via Facebook:
Åpne uskalert versjon i eget vindu