Til minne: Arne Grimstad Helleberg

Foto.no medlem og fotograf Arne Grimstad Helleberg tapte kampen mot kreften.
Arne Grimstad Helleberg ble bare 46 år, og tapet for familie og venner er veldig tungt å bære. På ungdomsskolen ble valgfaget foto. Men det var først i 2006 at han ble medlem på foto.no, og mange venner fikk han nokså fort her.

Jeg traff Arne første gang oktober 2006 da vi bestemte oss for en foto-tur til Vigdel-stranden. Det var pent vær og mildt. Vi kunne velge og vrake i motiver, og ettersom solen stadig ble lavere forandret landskap, hav og himmel seg for hvert minutt som gikk. Det ble nesten mørkt før vi var ferdig. En uforglemmelig tur som vi hadde sammen.

Men det skulle ikke gå lenge før han ble oppslukt i teknikken «male med lys» og mere kunstneriske bilder, og han mestret både analog og digital fotografering. Han deltok på en rekke workshops, den første i 2007 i Venezia med Morten Krogvold.

Imidlertid var det et savn etter noe annet enn landskapsbilder og dokumentasjonsbilder. Han visste ikke hva som ville bli den rette veien for ham innen foto, men han følte han hadde noe mer å gi. Han reiste til Danmark der han på Vrå Højskole ble veldig inspirert av lys, hva lyset kunne bidra med i et foto. Han kom hjem igjen, fikk seg et atelier på Sandnes der han begynte med teknikken «male med lys».

Dette var noe helt nytt for ham, og med denne interessen for teknikken bestemte han seg for at han «skulle» klare å utføre dette selv. Det ble mye feiling og prøvelser, men Arne var en mann som når han hadde bestemt seg for å få til noe, krummet ryggen og ga ikke opp. Dette førte til de resultatene som han mang en gang har vist oss med sine bilder her på foto.no.

Siden dette arbeidet tok mye av hans tid, samtidig som han hadde sin familie å ta seg av, ble det lite og ingen annen fotografering enn i atelieret.

I en periode sa han opp sitt medlemskap her på foto.no. I den perioden startet han sitt
enkeltmannsforetak med navn arientiphoto. 1.april 2011 ble han medlem på foto.no igjen. Derfor er alle hans første bilder innen natur/landskap/dokumentasjon borte fra hans side.

Han ble mer og mer oppslukt i kunsten; han ville uttrykke det visuelle både med moderne utstyr som digital fotografering, men var også meget opptatt med analog fotografering, og han fremkalte bildene sine selv i mørkerom.

Sin første utstilling hadde han i Sandnes Kulturhus allerede i 2007, med temaet «Krøyers piger». Selvsagt inspirert av kursene i Danmark. I denne serien med Krøyers piger benyttet han Solastranden med dens spesielle lys, nesten som Skagen i Danmark med sitt berømte lys.

Senere ble det veldig mye studiebilder. Han hadde mange flotte modeller og bildene ble meget bra. Han var nå «nesten» en verdenskjent fotograf med deltakelse i mange utstillinger verden over. Han fikk en rekke omtaler og priser med sine bilder. Den siste utstillingen han deltok i, var sist høst. Da hadde han ikke mulighet til å reise til utstillingen grunnet sykdommen, men fikk god hjelp slik at han fikk vist sine «Painting with light» bilder.

Arne var en hyggelig og omgjengelig person. Han brydde seg om alt og alle. Han var lærevillig, og han var en stor inspirator for oss her hjemme på berget. Hans bilder vil bli husket for ettertiden.

Nå er et liv slutt. Du kan hvile deg nå Arne. Jeg tror du har det godt i himmelen. Du slipper flere vonde cellegiftkurer. Vi som ble venn med deg gjennom fotografering her på foto.no vil aldri glemme deg, som den gode person du var, og ikke minst din iver etter kunnskap innen foto. Dine bilder har brent seg inn på mang ens netthinne for alltid.

HVIL DEG NÅ ARNE.
Arne Grimstad Helleberg - Selvportrett
Selvportrett
Arne Grimstad Helleberg
Arne Grimstad Helleberg - Tid
Tid
Arne Grimstad Helleberg

Varsle Foto.no
Som innlogget kan du kommentere artikler.
Artikkelkommentarer
Tone A.
Du er djupn sakna,Arne. Både som eit sympatisk medmenneske og som ein kreativ og dyktig fotograf.
Du gjekk dine eigne vegar og ga oss vakre bilete som me kunne sjå lenge på.
Men din serie frå Solastranda med "Krøyers piger", fekk du både vist fram elegante damer og den vakre Solastranda med sitt lys.Du fekk nytta lyset utmerket til å framheva kvinnene med sine positurar og uttrykk. Både du og modellane vart iskalde under fotograferinga.
Men det var "male med lys"-bilda som du imponerte mest med.Det var mykje arbeid bak eit slikt bilde, her skulle modellane ha tolmod til å sitja stille og du skulle mala med lyset og bestemma skuggestadane. Men arbeidet ga resultar med unike bilde som har vore utstilte både i Kina, Egypt og nå sist i Portugal. Eg blei aldri lei av å sjå på dine vakre "male med lys"-bilete og nå heng eit av dei "Madonna" i stova mi som eit minne om deg.
Du skrev glimrande kommentar på nynorsk på mine bilete, berre for å gleda meg.
For alltid vil eg minnast deg, Arne.
Kvil i Guds fred.

4.2.2013
Tove Caroline Ovidia L.
Så trist ......for en dyktig fotograf...
hvil i fred.
16.1.2013
Roy Arne K.
Dette var en meget treffende nekrolog Arild, meget bra skrevet. Det er meget trist når noen går bort i så tidlig alder.
RAK-foto
11.1.2013
jon b.
Trist nyhet.

Han var en inspirator her på foto.no med sine nydelige og maleriske bilder.

Hvil i fred.
11.1.2013
Eller kommenter via Facebook:
Åpne uskalert versjon i eget vindu