Første runde åpen for innsending

Temaet i første runde av Fotografen 2013 er Fritt og juryen består av Stig Marlon Weston, Britta Kristina Bergersen og Frank Hesjedal.
Fotografen 2013 er et samarbeid mellom Japan Photo, Cyan :galleri og foto.no.

Den første av i alt seks runder i konkurransen Fotografen 2013 har åpnet for innsending. Temaet er fritt og juryen består av Stig Marlon Weston fra Cyan :studio, Britta Kristina Bergersen fra Cyan :galleri og Frank Hesjedal fra foto.no.

I denne runden har vi ikke satt noe tema, men ber deltakerne sende inn sitt beste bilde uavhengig av motiv. Det betyr at du som deltaker står helt fritt til å sende inn akkurat det bildet du ønsker.

Kan være både objektivt og konstruert
De tre jurymedlemmene ser etter forskjellige ting når de juryerer.

Stig Marlon Weston, som er frilansfotograf tilknyttet Cyan :studio, der han også er med å arrangerer månedlige utstillinger og den årlige stipendutstillingen, sitter i juryen for andre gang. Han uttrykker en forkjærlighet for bilder som referer tilbake til hvordan det fotografiske mediet fungerer.

- Det betyr at jeg både liker ærlige og usminkete øyeblikksbilder av objektiv virkelighet og finurlig skapte og konseptuelle fotografier som gjennom sin kamerabruk og motivkonstruksjon klarer å si noe om hvordan vi betrakter verden. Uansett, jeg gleder meg til å se alle de innsendte bidragene og være med å juryere i årets første runde av Fotografen 2013, og det til og med i den spennende kategorien Fritt motiv! sier Marlon Weston.

Bilder som forteller historier
Britta Kristina Bergersen, som er fotoutdannet blant annet fra Kunsthøgskolen i Bergen, har drevet eget fotostudio og for tiden jobber med fotodokumentasjon på Follo museum i tillegg til at hun er galleriansvarlg ved Cyan :galleri, deltar i juryen for første gang. Hun ser etter bilder som forteller historier enten i motiv eller prosess.

- Bilder som snakker til meg og som har det spesielle suget som får meg til å ønske at jeg kunne ta et skritt inn i den verden fotografen viser oss. Og jeg elsker blikk... forskjellige blikk som ser verden rundt oss og som igjen får meg til å se verden med andre øyne. Gleder meg til å juryere fritt motiv, og håper på mange, mange underfundige, skumle, spennende, vakre, mystiske, fengende bilder som kan snu verden på hodet en stund, sier Bergersen.

Må kommunisere noe
Frank Hesjedal deltar i juryen for tredje gang og mener det er viktig at bildene kommuniserer noe.

- Temaet er fritt. Da er det bare til å slå seg løs. Det er runden for å våge noe. Gi meg noe jeg ikke har sett alt for ofte. Få meg til å stoppe opp. Innhold er 10 ganger så viktig som teknisk kvalitet. Men før du leverer inn, er det viktig at du tenker over hva du ønsker å kommunisere, og at du faktisk kommuniserer noe. For vet ikke du hva bildet ditt kommuniserer, så skal det godt gjøres at bildet kommuniserer noe som helst til meg som betrakter, sier Hesjedal.

Åpen til 1. mars
Første runde av Fotografen 2013 er åpen for innsending 1. februar-1. mars.

Fotografen 2013 er åpen for alle sølv- og gullmedlemmer av foto.no. Bli medlem her
 -
Svein Johan Lindstad - Hjemløs
Hjemløs
Svein Johan Lindstad
Vant førsteplass i "Fritt", Årets fotograf 2012
Nina C. Krogh - Full storm
Full storm
Nina C. Krogh
Vant førsteplass i "Fritt", Årets fotograf 2011

Varsle Foto.no
Som innlogget kan du kommentere artikler.
Artikkelkommentarer
karl Ivar E.
Nå er det bare å stå på. http://digital-foto.no/bp_photo/photoprofile/267762
9.2.2013
Eller kommenter via Facebook:
Åpne uskalert versjon i eget vindu