Dokfoto 2013 nærmer seg

Mary Ellen Mark, Paal Audestad og Moment Agency er blant trekkplastrene når Dokfoto 2013 arrangeres 22-24. februar.
Mary Ellen Mark blir definitivt det store navnet når Terje Bringedal arrangerer Dokfoto 2013. Mary Ellen Mark er født i Pennsylvania, bor i New York og er kjent for sine portretter i grenselandet mellom fotojournalistikk og portrettfoto. Som fotograf har hun fanget livet til marginaliserte grupper som ensomme, hjemløse, narkomane og prostituerte.

Paal Audestad er frilansfotograf tilknyttet A-magasinet. Han er for tiden aktuell med Kaizers Orchestra bok og utstilling. På Dokfoto 2013 får vi høre hele historien om det fotografiske Kaizers-eventyret.

Det ledende skandinaviske bildebyrået Moment Agency har norske fotografer som Andrea Gjestvang, Eivind H. Natvig, Helge Skodvin og Knut Egil Wang under sin paraply. Byrået ble stiftet i 2002 av fotografene Chris Maluszynski, Markus Marcetic, Jörgen Hildebrandt, Roger Turesson, Joakim Roos og Maria Steén. Litt senere kom Pieter ten Hoopen og Elin Berge med på laget, og de besto av en gruppe på 8 svenske godt anerkjente fotografer. I dag ledes Moment av Chris Maluszynski. Moment er kjent for å skape kraftfulle fotojournalistikk gjennom oppdrag og personlige prosjekter.

Andre navn på et spennende program er Sanna Sjöswärd, Sebastian Liste, Mimi Chakarova, Thomas van Houtryve og Katharina Hesse.

Festivalpass legges ut for salg i dag.

Dokfoto på Facebook

Paal Audestad -
Paal Audestad
Mary Ellen Mark -
Mary Ellen Mark

Varsle Foto.no
Som innlogget kan du kommentere artikler.
Artikkelkommentarer
Kristine Henriette K.
Noen som vet hvor festivalpassene legges ut for salg?
5.2.2013
Eller kommenter via Facebook:
Åpne uskalert versjon i eget vindu