FotoKnudsen konkurs

FotoKnudsen har begjært oppbud etter 55 år i bransjen.
På hjemmesidene til FotoKnudsen beklager styret i Fyllingsdalen Foto AS, tidligere FotoKnudsen AS, at de har begjært selskapet konkurs 11.02.2013.

- Vi beklager de ulemper dette medfører for våre kunder. Det jobbes med å finne gode løsninger for å ivareta våre kunder på en best mulig måte. Dette gjelder både lagringstjenesten, Minnebanken, analoge filmer og alle bestillinger i produksjon.

Er skifteretten enig i begjæringen om oppbud, blir 19 butikker stengt og 232 stykker mister sin arbeidsplass.

Direktør i FotoKnudsen, Ole Bjørn Knudsen, forteller til foto.no at det er samlet for dårlig inntjening i årene 2000-2012 som er bakgrunnen for konkursen.

- Vi har prøvd å refinansiere bedriften, men dårlig inntjening og akkumulert tap på over 50 millioner i samme periode gjorde det for vanskelig.

Utfordringer med å tilpasse seg trendskifter fra filmbasert til digitalt foto, deretter digitalt trykk er noe av bakgrunnen for selskapets utfordringer de siste 10-12 årene.
 - Skjermdump hjemmeside FotoKnudsen
Skjermdump hjemmeside FotoKnudsen

Varsle Foto.no
Som innlogget kan du kommentere artikler.
Artikkelkommentarer
Bent T.
Nå er det lett å være etterpåklok og si "hva var det jeg sa", men det er omtrent rundt 10 år siden jeg begynte å lure på hvordan disse nitriste butikkene egentlig fikk hjulene til å gå rundt. Rundt gikk det altså ikke. Hvis man ikke vil eller kan fornye seg, hvorfor gir man seg da ikke før etter tolv år?
16.2.2013
andré m.
Inte en dag för sent. Jag misstänker att Knudsen har fuskat och lurats alla dagar. Hade själv en dust för några år sedan då de sålde mina bilder utan lov. De har ju dessutom givit ut en bok om Norska kungahuset utan lov. Skönt att de försvinner!
15.2.2013
Harald H.
Synd. Og for de som måtte ha sine digitale bildefiler lagret kun hos FK, gjelder det å laste tilbake til sin egen PC/Mac disse så fort som mulig før serverne eventuelg stenges.
12.2.2013
Eller kommenter via Facebook:
Åpne uskalert versjon i eget vindu