Til helgen er det Dokfoto 2013

Til helgen braker det løs med masse inspirasjon og foredrag når Terje Bringedal arrangerer fotofestival på Litteraturhuset i Oslo.
Dokfoto 2013 nærmer seg

- Mary Ellen Mark blir et høydepunkt, forteller Terje Bringedal til foto.no. - Men jeg ser også frem til Mimi Chakarova og Katharina Hesse. Begge har dokumentert sexsalg og sextrafficking.

Det er et sterkt og variert program Bringedal har snekret sammen, men det definitive høydepunktet er Mary Ellen Mark. Hun er født i Pennsylvania, bor i New York og er kjent for sine portretter i grenselandet mellom fotojournalistikk og portrettfoto. Som fotograf har hun fanget livet til marginaliserte grupper som ensomme, hjemløse, narkomane og prostituerte.

På Dokfotos hjemmeside beskrives Mimi Chakarova slik:

Mimi Chakarova har det siste tiåret dekket globale spørsmål som tar for seg konflikt, korrupsjon og sexhandel som både fotograf og filmskaper. Filmen «The Price of Sex», en dokumentar om menneskehandel og korrupsjon, ble utgitt i 2011 og mottok Nestor Alemdros prisen for mot i filmprodusjon ved Human Rights Watch filmfestivalen i New York. I tillegg vant hun også den presisjetunge Daniel Pearl prisen for «Outstanding International Investigative Reporting». Hun har mottat Dorothea Lange stipendet for fremragende arbeid innen dokumentarfotografi og Magnum Photos Inge Morath prisen for hennes arbeid om sexhandel. Hun er blitt publisert i National Geographic, The New York Times Sunday Magazine, The Sunday Times Magazine, CBS News’ «60 minutes», CNN World og BBC, bland flere.

Det er flere billetter igjen til festivalen og de kan kjøpes fra hjemmesiden til Dokfoto:
http://dokfoto.no

Fullt program:

FREDAG 22.FEBRUAR

18:00 MOMENT AGENCY. SCANDINAVIAN MOMENTS, HELGE SKODVIN+++TBA
19:30 PAAL AUDESTAD
21:00 SEBASTAIN LISTE

LØRDAG 23.FEBRUAR

13:00 BOKSIGNERING MARY ELLEN MARK-TRONSMO BOKHANDEL
16:00 SANNA SJØSWÆRD
17:30 KATHARINA HESSE
19:00 MIMI CHAKAROVA

SØNDAG 24.FEBRUAR

16:00 ANDREA GJESTVANG
17:00 TOMAS VAN HOUTRYVE
18:30 MARY ELLEN MARK
Mimi Chakarova -
Mimi Chakarova
Mimi Chakarova -
Mimi Chakarova
Mary Ellen Mark -
Mary Ellen Mark

Varsle Foto.no
Som innlogget kan du kommentere artikler.
Artikkelkommentarer
Ingen har kommentert denne artikkelen enda
Eller kommenter via Facebook:
Åpne uskalert versjon i eget vindu