Klart for festival i Lofoten

Bruce Barnbaum, Alexander Stepanenko, Tine Poppe og Pål Hermansen er blant fotografene som står på plakaten når den første utgaven av Lofoten internasjonale fotofestival (LIFF) starter onsdag denne uken.
Det er det store ambisjoner arrangørene har for den nye norske fotofestivalen. De ønsker å skape en årlig festival med et høyt faglig nivå innen et bredt spekter av fotografi. De vil lage en festival som blir lagt merke til i både Norge og utlandet. Det er ikke noe i veien med ambisjonene. Og det er et godt utgangspunkt, men fallhøyden kan selvfølgelig også bli stor.

Festivalen ønsker å favne et bredt publikum, og lage en møteplass der en rekke forskjellige fotografer kan møtes. Fotografene som det kanskje er størst forventning til i denne første utgaven av LIFF er Bruce Barnbaum og Alexander Stepanenko. Men det blir også spennende å se og høre Paragon Features, Tine Poppe, Pål Hermansen, Kristin Folsland Olsen, Anna Öhlund og Johanne Seines Svendsen

Fotograf og festivalleder John Stenersen forteller til foto.no at festivalen vil ha et spesielt fokus på nordområdene og barentsregionen.

- Dette er et område med dramatikk og eksotiske innslag, både i fotohistorien og i nåtid. Vi håper at festivalen kan være en bidragsyter og brobygger innenfor Barentsregionen, og gi russiske kolleger muligheten til å komme til Lofoten for å dele sine erfaringer. Vi har tro på at dette blikket mot nord vil gjøre LIFF til en annerledes og spennende festival.

Det er Reine kultursenter og Lofoten folkehøgskole som har tatt initiativet til festivalen.

- Når vi har lagt festivalen til mars, så er det fordi det kanskje er den mest spennende tiden av året. Dagene er blitt lange, fjellene er snødekte, lyset er fantastisk, men skiftende og helt uforutsigbart, og vi er midt i Lofotfisket med enorm aktivitet, forteller John Stenersen.

Første del av festivalen arrangeres i Kabelvåg, mens siste del av festivalen arrangeres i Reine. Og prisene er langt fra avskrekkende, heller innbydende: 500 kroner for hele festivalen.

Oppdatert program
Kristin Folsland Olsen -
Kristin Folsland Olsen
Alexander Stepanenko -
Alexander Stepanenko
Pål Hermansen -
Pål Hermansen

Varsle Foto.no
Som innlogget kan du kommentere artikler.
Artikkelkommentarer
Ingen har kommentert denne artikkelen enda
Eller kommenter via Facebook:
Åpne uskalert versjon i eget vindu