Fem tips til påsken

Påsken er her og med det mange fridager. Her får du noen tips til hva du kan bruke dem til.
1. Gå på utstilling
Helligdager til tross, slett ikke alt holder stengt denne påsken. Flere fotoutstillinger holder åpne, så nå har du sjansen til å la deg inspirere av et utvalg forskjellige fotografer.

Preus museum i Horten viser for tiden utstillingen Bodies, borders, crossings, med arbeider av finske samtidskunstnere, samt den faste utstillingen En fotohistorie. I påsken holder museet åpent alle dager unntatt førstkommende mandag, og det skal være aktiviteter for barna.

Haugar Vestfold kunstmuseum i Tønsberg åpnet denne helgen en ny utstilling av Dag Alveng, Sommerlys. Den retrospektive utstillingen består av arbeider fra 1979 og frem til i dag. Haugar holder åpent alle dager unntatt mandagene.

Perspektivet museum i Tromsø viser for tiden flere fotoutstillinger, blant annet Veiled Rebellion: Women in Afghanistan av Lynsey Addario. Museet holder stengt mandagene og langfredag, men er ellers åpent.

Nobels Fredssenter viser for tiden fotoutstillingen Europeiske identiteter, der tolv unge fotografer viser sine arbeider rundt temaet av samme navn. I tillegg vises fredsprisvinnerutstillingen Europa fra krig til fred. Fredssenteret holder åpent hele påsken.

Astrup Fearnley Museet viser åpningsutstillingen To Be With Art Is All We Ask frem til 31. mars. Har du ikke sett den enda, er altså påsken siste sjanse. Utstillingen består av arbeider fra samlingen, som inkluderer et hederlig utvalg fotokunst. Astrup Fearnley holder åpent alle dager unntatt mandagene og langfredag.

Se flere aktuelle utstillinger i vår utstillingsguide

2. Delta i en konkurranse
Flere konkurranser holder åpent akkurat nå, her får du en oversikt over noen av dem.

Naturfotografer har frist frem til 1. april med å delta i konkurransen GDT European Wildlife Photographer of the Year 2013. Konkurransen søker Europas beste naturfotograf i en rekke kategorier og er åpen for alle.

15. april går fristen ut for å delta i andre runde av Fotografen 2013 her på foto.no. I denne runden er temaet miljø, og vi ber om en serie på 3-8 bilder.

Er det derimot mikroskopfotografi som fascinerer, kan du delta i konkurransen Nikon Small World. Frem til 30. april kan du sende inn dine beste mikrobilder i flere kategorier.

Kommende fotografer kan søke på Magnums The Emerging Photographer Grant. Stipendet består av $15 000 og skal gå til å finansiere et fotoprosjekt. Fristen for å søke er 5. mai.

Liker du å ta bilder av nattehimmelen er kanskje konkurransen Astronomy Photographer of the Year 2013 noe for deg. Konkurransen er åpen for alle og frist for å delta er 13. juni.

3. Les en god bok
En god bok hører med til påsken for mange. Selv om krim er det tradisjonelle valget, er det absolutt ikke mangel på gode fotobøker å ta med seg på hytta, stranda eller hjemme i sofaen. En ny bok om Jens Hauge fikk gode kritikker av vår anmelder tidligere i år. Det samme fikk boka Blitzregn, der Paal Audestads fotografier av Kaizers Orchestra gjennom ti år er samlet. Andrea Gjestvangs En dag i historien ble også svært godt mottatt.

For flere tips til fotobøker, ta en titt på bokhjørnet: http://foto.no/cgi-bin/index.cgi?articlePageId=2&arti...tegoryId=4

4. Kom deg ut i sola!
Det er meldt knallvær over store deler av landet denne påsken, med sol, snø og enkelte steder også plussgrader på dagtid. Nå er sol og mye snø absolutt ikke de enkleste forholdene å fotografere under, men hva er vel fotografering uten litt utfordringer? Fang aktiviteter, arrangementer, landskap, mennesker eller påskepynt. Prøv noe nytt eller bli enda bedre på noe du allerede kan!

5. Snobb ned
At det er fotografen som tar bildene og ikke kameraet, er noe vi har hørt mange ganger. Mange har kanskje allikevel vanskelig for å tro at det er mulig å ta gode bilder med mindre gode kameraer. Nettsiden Digital rev har laget en serie med videoer der de utfordrer kjente fotografer til å ta bilder med billige kameraer. I videoene under kan du se Vincent Laforet, David Hobby og Chase Jarvis bekrefte påstanden ved å fotografere med et Lego-kamera, Buzz Lightyear-kamera og et tilt-shift-kamera. Se hele serien her





Shchipkova Elena -
Shchipkova Elena
Sol og snø gir mange motiver - og mange utfordringer
dariazu -
dariazu
Motiver finnes også innendørs.
 -
Delta før 15. april for å være med i andre runde av Fotografen 2013

Varsle Foto.no
Som innlogget kan du kommentere artikler.
Artikkelkommentarer
Ingen har kommentert denne artikkelen enda
Eller kommenter via Facebook:
Åpne uskalert versjon i eget vindu